Det internasjonale sykkelforbundet, UCI, har nemlig bedt sin egen lisenskommisjon om å vurdere Team Saxo Banks World Tour-lisens på nytt.

For etter at lagets store stjerne, Alberto Contador, i dag ble dømt til to års utestengelse for doping – er det ingen tvil om at Team Saxo Bank er kraftig svekket.

Ifølge UCIs eget regelverk kan man revurdere lagets lisens dersom det blir vesentlige endringer av lagets sportslige verdi. Og det er Alberto Contador som har stått for størstedelen av Team Saxo Banks World Tour-poeng.

Det kan altså koste laget og eier Bjarne Riis tilgangen til sykkelsportens førstedivisjon.

— UCI kommer til å be liseskommisjonen om å avholde en høring med Team Saxo Bank i overensstemmelse med reglene. Kanskje for å trekke lisensen tilbake, eller kanskje for å bekrefte den. Hva som skjer kan vi ikke si nå, for det er en beslutning som lisenskommisjonen skal ta, sier UCIs talsmann Enrico Carpani til spn.dk.

Har laget World Tour-lisens blir det automatisk invitert til de største rittene, som blant annet Giro d'Italia og Tour de France. Blir laget degradert må det håpe på wildcard fra arrangørene av de enkelte ritt.