Nå håper spanjolene at deres egen Silvia Navarro skal by opp Solberg på finaledans.

– Navarro spilte veldig godt mot Montenegro. Hvis hun spiller like bra mot Norge, har vi gode sjanser, sier Nerea Pena.

Takket være en kneskade ble hun forskånet for det famøse tapet i EM-finalen 2008 (31-24!), og hun var heller ikke med da Norge snappet gullet i London-OL – etter at Spania slo Norge 25–20 i innledende kamp.

– Jeg har sett at Norge har svingt litt opp og ned i kampene, men vi skal likevel ha en perfekt dag for å vinne. Norge har noen veldig gode spillere i Løke, Mørk og Riegelhuth. Ja, egentlig kunne jeg nevne alle. Det er et meget godt lag, men etter at vi har vært så nære noen ganger (sølv i EM 2008, bronse i VM 2011 og bronse i OL 2012), håper jeg det er vår tur til å vinne, sier venstrebacken Pena, som vil kjenne seg litt på hjemmebane i kveld.

Hun spiller til daglig for Rail Cargo i Ungarn.

Spania frykter kjøret

Spania spilte en stor semifinale mot Montenegro – i én omgang. Men etter 13-8-ledelse ved pause stokket alt seg, og det var bare så vidt spanjolene fikk berget i and 19–18 – altså 6-10-tap i annen omgang.

– Finalen blir vår åttende kamp. Jeg synes å se tretthetstegn i laget, sier trener Jorge Duenas, som sikkert ikke har noe imot å dytte favorittstemplet over på Norge. TV 2-ekspert og tidligere landslagskaptein Bent Svele tror Spania har en klar oppfatning av hvordan Norge skals slås.

– Alexandrina Cabral skal helt sikkert ut i ballbanen til Nora Mørk. Da vil ikke Norge få til det hurtige balltempoet vi hadde mot Sverige. De første 15 minuttene der er det beste jeg har sett av noe damelag noen gang. Men samtidig som spanjolene har lyst til gå ut og stoppe ballbanen, er de livredde for Heidi Løke. Det blir en avveining, sier Svele som tror vinnersjansene er 50/50.