BUDAPEST (adressa.no): Camilla Herrem er av spillerne som har vært mest plaget av febersykdommen som har gått i den norske EM-leiren.

Hun måtte stå over den siste hovedrundekampen mot Ungarn onsdag, ble fraktet i bil i stedet for lagbussen da håndballjentene flyttet fra Debrecen til Budapest torsdag,

Men i semifinaleseieren mot Sverige fredag kveld var Herrem tilbake på banen – om enn noe redusert.

Nye hostekuler

Hun startet kampen, men da hun overlot venstrekanten til Sanna Solberg midtveis i den første omgangen tok det ikke lang tid fra hun satte seg ned på benken til hun fikk en real hostebyge.

Da bar det rett til Norges medisinske støtteapparat for å få noe lindrende.

— Jeg fikk strepsils. Jeg måtte bare roe ned. Det går greit når man er utpå banen, men med en gang man setter seg ned og kroppen får til å roe seg så begynner det med én gang, sier hun til adressa.no.

Før hun begynner å hoste igjen.

— Men det bryr man seg ikke om nå!

Ofret alt

Og hun nektet å la sykdomsplagene affisere underveis i 29-25-seieren over Sverige.

— Under oppvarmingen kjente jeg litt at jeg hadde vært borte, men når kampen starter er man i sin egen boble. Da er det semifinale, og man har så mye adrenalin. Da ofrer man alt man har på banen for å nå et mål. Morgendagen får bare være, forteller Romania-proffen.

De norske jentene startet kampen sterkt, men svenskene kjempet seg inn igjen i kampen. De maktet riktignok aldri å overta initiativet, og da Ida Alstad sendte en pasning bak sin egen rygg og ut til Herrem som scoret 19-17-målet var det takk og farvel.

Det var begynnelsen på perioden der avgjørelsen falt.

— Det var en fantastisk deilig følelse å se når vi bare kjørte fra. Vi gjorde akkurat det vi skulle, vi visste akkurat hva vi skulle gjøre. Vi visste hva som kom i forsvar, og da er det deilig å spille utpå der, sier den tidligere Byåsen-vingen.

Søndag venter nok en EM-finale – den sjette på rad. Spania, som Norge slo 29-26 i hovedrunden, er motstander.