BUDAPEST (adressa.no): For fire år siden fortalte Sveriges Isabelle Gulldén deler av sin historie til Göteborgsposten.

— Jeg ble mobbet. Det var dem som syntes jeg var tjukk. Det var kjempevanskelig. Jeg ville ikke fortelle til noen hvorfor jeg ikke hadde det bra, sa hun.

Direkte kl. 20.30: Norge-Sverige

Noen dager senere utdypet hun overfor Aftonbladet om da hun gikk i førsteklasse i Floda utenfor Gøteborg.

— Jeg fortalte det ikke til noen. Det holdt på i halvannet år før læreren fant meg gråtende, sa hun.

En tung tid – men heldigvis for unge Gulldén gikk det over da hun byttet skole etter et halvt år av andre klasse. Og i ettertid har hun altså vært åpen om mobbingen.

— Det var ikke vanskelig å fortelle om. Det handler om en så kort periode i livet mitt, og jeg synes det er bra at folk vet at man kan komme seg ut av det, har hun fortalt Partille Tidning.

Morsomt å vise at man er bra

Nå tenker hun ikke så mye på det som skjedde da hun gikk på barneskolen.

— Jeg var litt rund, og det fikk jeg høre. Men det var ikke sånn at jeg ble helt frosset ut, sier hun til adressa.no.

I dag er hun Sveriges viktigste spiller i EM-semifinalen mot Norge. Hun er nest mestscorende hittil i mesterskapet, og står med 42 mål på de første seks kampene.

25-åringen er en populær skikkelse, og ser ut til å stortrives om dagen.

- Er du på ditt beste nivå noensinne nå?

— Her nede har det gått veldig bra, men hjemme (i danske Viborg) har det vært litt trøblete. Men det går bedre og bedre hele tiden.

- Hvordan er det å slå tilbake mot mobbingen?

— Det er ikke noe jeg tenker over. Men det er klart – det å få vise at man er bra på noe er alltid en styrke. Det er alltid morsomt å ha noe å vise til. Håndball er jobben min og livet mitt. Det er meg, sier Gulldén fornøyd.

Mektige TV-tall

Men selv om hun er en populær skikkelse over grensen har svensk håndball fortsatt et stykke å gå for å få oppleve samme interesse som de norske håndballjentene gjør. Da Norge spilte en betydningsløs kamp mot Ungarn onsdag kveld hadde TV 2981000 tv-seere i snitt. På det meste så 1,1 millioner kampen.

Den populariteten gjør Gulldén litt misunnelig.

— Man vil jo at sporten skal være ekstrem stor, og jeg synes det går fremover hele tiden. Jeg håper det fortsetter sånn, sier hun, uten å ha særlig tro på at det er mulig å ta igjen fotball og ishockey på popularitetsskalaen.

— Men det å gå til semifinalen og prestere i et mesterskap betyr mye. Selv har jeg skaffet meg en blogg for at unge skal kunne følge meg på den måten. Man må nok gjøre litt selv også, sier midtbacken om kampen for oppmerksomheten.

- Gikk litt av seg selv, rett og slett?

— Ja, det synes jeg. Men det er ikke alle som er sånn, og det må man tillate. Så skal de som våger og kan få lov til det også, sier Isabelle Gulldén.

PS! I kveld møtes Norge og Sverige i EM-semifinalen i Budapest. Direkte kl. 20.30: Norge-Sverige