Canucks vant 2-1 på hjemmebane etter forlengning. Alexandre Burrows ble den store helten med sine to scoringer for de canadiske vertene.

– Det betyr mye. Det er dette vi spiller for hele sesongen. Det var flott å se Burrows score seiersmålet, sa Canucks-stjernen Daniel Sedin.

Blackhawks, som så vidt tok seg til sluttspillet, tapte de tre første kampene mot Canucks, men hentet seg inn igjen og utlignet til 3-3 sammenlagt. Bare tre ganger tidligere har et NHL-lag gått videre i sluttspillet etter å ha tapt de tre første kampene.

Burrows-dobbel

I syvende og avgjørende kamp ble imidlertid Canucks, som var grunnspillets beste lag, for sterke.

Burrows sendte Canucks i føringen tidlig i første periode, men Jonathan Toews sørget med sin scoring to minutter før full tid for at kampen måtte avgjøres i «sudden death». Snaut fem og et halvt minutt ut i forlengningen satte Burrows inn den avgjørende scoringen.

I fjor tok Chicago Blackhawks sin første Stanley Cup-tittel på 49 år da Philadelphia Flyers ble slått i finalen.

Flyers videre

Flyers tok seg også videre til 2. runde tirsdag med 4-3 sammenlagt mot Buffalo Sabres. Braydon Coburn, Danny Briere, James van Riemsdyk, Ville Leino og Daniel Carcillo scoret målene for vertene da Sabres ble slått 5-2 i sjuende kamp.

I oppgjøret mellom Montreal Canadiens og Boston Bruins er stillingen 3-3 sammenlagt etter at Canadiens vant 2-1 tirsdag. Brian Gionta scoret seiersmålet for canadierne i midtperioden.