Les mer:

Blackhawks snek seg så vidt til sluttspill da rivalen Dallas Stars tapte i grunnseriens aller siste kamp, og laget ble avskrevet av de fleste da Canucks oppskriftsmessig vant de tre første kampene. Siden har mesterlaget nektet å tape, og søndag satte Ben Smith inn 4-3 på en retur 15.30 minutter ut i forlengningen.

– Aldri på en million år trodde jeg at dette kunne skje. Jeg greide å nå returen og løfte den over keeper. Det er helt fantastisk, sa 22-årige Smith, som er i sin første NHL-sesong.

– Gutta fortsatte å kjempe, og nå skal vi til Vancouver igjen. Der kan hva som helst skje.

Bare tre ganger tidligere har et NHL-lag gått videre i sluttspillet etter å ha tapt de tre første kampene. Denne gang kan bragden utføres av sluttspillets lavest rangerte lag, mot grunnseriens suverent beste.

Daniel Sedin, Alex Burrows og Kevin Bieksa ga Canucks ledelsen tre ganger i Chicago, men hjemmelaget utlignet hver gang. Michael Frolik tvang fram forlengning med sitt 3-3-mål på straffeslag. Så var det Smiths tur.

Predators videre

Vinneren av tirsdagens skjebnekamp møter Nashville Predators i kvartfinalen. Predators er videre i sluttspillet for første gang i klubbens historie etter 4-2-seier over Anaheim Ducks både søndag og sammenlagt. Nick Spaling scoret to av målene.

Predators ble feid ut i første runde de fem første ganger klubben kom til sluttspill.

Philadelphia Flyers spilte med kniven på strupen, men tvang fram en sjuende kamp mot Buffalo Sabres med 5-4-seier. Ville Leino ble matchvinner 4.43 minutter ut i forlengningen, etter at tidligere Vålerenga-spiller Scott Hartnell hadde utlignet i siste periode.

Tidligere i påsken sikret Detroit Red Wings (4-0 mot Phoenix Coyotes) og Washington Capitals (4-1 mot New York Rangers) seg kvartfinaleplass. Boston Bruins har vendt 0-2 til 3-2 med tre strake seirer mot Montreal Canadiens, mens Pittsburgh Penguins og San Jose Sharks leder 3-2 mot henholdsvis Tampa Bay Lightning og Los Angeles Kings.