Med 4-3 på borteis i Los Angeles avanserte San Jose fra 1. runde med 4-2 i kamper. Joe Thornton ble den store helten for Sharks med sitt håndleddsskudd 2.22 inn i forlengningen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Alt jeg så var at pucken spratt foran mål, og jeg sto klar foran nettet. Jeg fikk tak i den og satte den i det åpne målet, sa Thornton etter sitt første overtidsmål i NHL-sluttspillet noensinne.

Tøft i undertall

Like før vinnermålet kom hadde San Jose ridd av fem minutter med undertallsspill. Tidligere i kampen hadde LA Kings scoret to overtallsmål, men et par redninger fra Antti Niemi reddet Sharks mot slutten.

– Etter å ha holdt unna i undertall visste vi at det var gode muligheter. Fordelen lå hos oss etter at vi hadde hindret dem, og det utnyttet vi, sa Thornton.

Tampa Bay kvitterte

Tampa Bay Lightning utlignet til 3-3 i kamper mot Pittsburgh Penguins etter 4-2-seier på hjemmeis natt til tirsdag. Dermed må en sjuende kamp til for å avgjøre hvem som tar seg videre.

Steve Downie scoret ett mål og hadde to assist for Tampa Bay, der også Sean Bergenheim, Teddy Purchell og Ryan Malone scoret.

– Det handlet om laginnsats, sa Downie som ikke ville ha æren for at det må til en syvende og siste match.