I dag ble Hegh Arntzen tatt ut til A-landslaget i håndball for første gang. Dermed blir hun med Thorir Hergeirsson og resten av landslagstroppen til Golden League i Danmark – en viktig oppkjøringsturnering til vinterens håndball-EM i Ungarn og Kroatia.

— Det kom som et lite sjokk. Jeg synes selv jeg har slitt litt i høst, selv om det har løsnet litt i det siste, sier den ferske Byåsen-spilleren om landslagsuttaket.

Bytter Larvik med Danmark

Hun hadde rett og slett ikke sett at hun skulle tas med blant landets ypperste kvinnelige håndballspillere allerede nå.

— Jeg har absolutt veldig lyst, men tenkte at det skulle være litt fremover i tid. Jeg skulle egentlig på rekruttsamling i Larvik, men det er helt ok å bytte Larvik ut med Danmark, sier 20-åringen, som ringte mamma Hanne Hegh som det første hun gjorde etter at hun fikk vite om uttaket.

— Jeg synes det er veldig gøy, og jeg tror kanskje hun synes det er enda morsommere, sier Hegh Arntzen.

Moren debuterte på a-landslaget i 1979, og var med da håndballjentene virkelig slo gjennom med VM-bronsen i Nederland i 1986. Hun står med 202 landskamper over en periode på 11 år – et tall som ikke skremmer datteren.

- Er det mulig for deg å bikke 200 landskamper også?

— Jeg har jo veldig lyst til det. Målet mitt er å spille på landslaget, og få så mange kamper jeg kan. Det hadde vært gøy å slå mamma, sier Byåsen-backen offensivt.

Vel vitende om at det hadde vært noe å slå i bordet med på familietilstelninger et stykke frem i tid.

Har planlagt TV-EM

Hun er med landslaget til Danmark først og fremst for å lære.

— Jeg skal gjøre det jeg gjør til vanlig, og prøve å ikke bli stresset av det. Jeg vil møte mye bedre spillere enn jeg er vant til, men det blir bare veldig gøy. Selvfølgelig har jeg lyst til å prestere når jeg får muligheten, sier Hegh Arntzen.

I det fjerne blinker også et mulig uttak i EM-troppen i desember.

— Tankene jeg har gjort meg om det foreløpig er at jeg gleder meg til å se EM på tv. Selvfølgelig vil man til EM, men det er ikke noe jeg har hatt som et mål nå. Det har vært litt langt borte for meg, men jeg skal gjøre mitt beste på samlingen her, og så får vi se hvordan det går, sier hun.