Skrim — Byåsen 35-32

(Adressa.no) Etter den beintøffe mesterligakvalifiseringen i Serbia, der kroatiske Podravka og danske Midtjylland ble et nummer for store, skulle Byåsen tilbake på vinnersporet da trønderne gjestet Skrim i Kongsberg.

Slik gikk det ikke.

- Et sjokktap

For med sifrene 32-35 gikk Byåsen på sitt tredje poengtap på fire mulige. Og det attpå til mot et nyopprykket lag

— Det var et sjokktap, det vil jeg si. Jeg er ikke tilfreds med den innstillingen vi viste i forsvarsspillet. Vi ble altfor passive og lar Skrim få det som de vil. Jeg savner noen som går foran i forsvar og viser at de er dominerende. Akkurat nå er det mange som gjemmer seg bak hverandre, sier en svært skuffet Claus Mogensen til adressa.no.

Bekymret

Som etter årets tredje kamp med over 30 baklengs, ikke vil kommentere om han føler et savn etter spillere som Raja Toumi, som var en forsvarbauta i Byåsen-forsvaret inntil hun forlot klubben i sommer.

— Jeg ønsker heller å snakke om spillere som er her nå, sier han.

- Men er det bekymringsfullt at forsvarsspillet nok en gang ikke holder mål?

— Det er klart det er en bekymring, det har det vært lenge. Jeg trodde vi var på god vei da vi leverte meget godt forsvarsspill mot FC Midtjylland (tapte 24-28 journ. anm), men så klarte vi å prestere slik tre dager senere, sier Mogensen.

Målkalas

Nyopprykkede Skrim har åpnet sesongen oppløftende med to strake seire, mot Fredrikstad og Stabæk på bortebane. Likevel var det få som virkelig trodde at kongsberglaget skulle spille ball i hatt med håndballstorheten fra Trondheim. Men Byåsen har mistet mange spillere foran en sesong der det er ventet at kampen om medaljene bak Larvik blir tøffere enn noen gang.

De unge Byåsen-jentene tok tidlig en liten kommando i Kongsberghallen, og ledet med et par mål allerede etter halvannet minutt. En margin som sto seg inntil Teodora Tomac satt inn 6-4 til bortelaget på en kontring etter fem minutter.

Men hjemmelaget utlignet Byåsens forsprang like etter, og bidro sterkt til tendensen på mange mål i begge ender. Lagene fulgte hverandre, inntil en marerittperiode på fire minutter midtveis – der vertene gikk fra 12-12 til 16-12 på få minutter.

Kjempet seg inn i kampen

Byåsen kjempet seg inn i kampen og var ajour da Emilie Hegh Arntzen hamret inn sitt tredje strake mål til 23-23 seks minutter ut i 2. omgang, men en ny marerittperiode ble ødeleggende for Byåsen.

For i en periode preget av skuddbom og tekniske feil hos bortelaget, utnyttet Skrim muligheten til å skaffe seg et anstendig forsprang. 23-23 ble til 28-23 på fire minutter.

Det var en ledelse Byåsen aldri klarte å svare på. Til slutt endte det overraskende 35-32 i Kongsberg.

— Det var stort sett jevnt hele kampen, men vi var ikke kyniske nok. Vi klarte å komme inn i kampen hele tiden, men gjorde mange dumme feil, sier Mogensen, som ikke klarte å glede seg over noe, ei heller at Emilie Hegh Arntzen hamret inn ti mål.

— Det hjelper ikke at laget scorer mange mål når vi presterer så dårlig i forsvar, sier Byåsen-treneren.