Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtofts jubler etter en seier på hjemmebane tidligere i sesongen. Foto: Svein Olav Humberset

For selv om det ikke er endelig banket gjennom i AaFK-styret, vet Sunnmørsposten at personene med makt er såpass positive til Tond Fredriksen at det bare er detaljer som gjenstår før han får tilbud om en lengre kontrakt som AaFKs hovedtrener.Det kommer Fredriksen til å si ja til. Dermed blir han AaFKs hovedtrener også de neste årene.

– Det er ikke fattet noen styrebeslutning på trenerspørsmålet enda, så jeg kan ikke si om det blir Trond eller noen andre. Det er opp til styret i AaFK å avgjøre, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff.

Trond Fredriksen. Foto: June R. Johansen

Han opplyser at trenerspørsmålet trolig blir avklart i løpet av en uke eller to. – Har dere vurdert andre enn Trond Fredriksen?

– Det har selvfølgelig vært andre navn oppe, ja. Det ville ikke vært riktig av oss å bare satse på ett kort, sier Hoff.

– Men dere er fornøyd med jobben Fredriksen har gjort?

– Jada, Trond og teamet rundt han har gjort en god jobb. Vi har vært gode hjemme og i det siste har vi i tillegg fått det til mer på bortebane. Trond og dem rundt ham har gjort som vi forventet av dem. De er engasjerte, dyktige og godt likt i gruppa. Det er selvfølgelig viktig, sier Hoff.

AaFK-kaptein Sten Grytebust er klar på at han håper Fredriksen får forlenget sitt opphold som hovedtrener.

– Vi har hatt god progresjon. Hjemme har vi vært gode og vunnet de fleste, mens vi nå har begynt å plukke poeng borte også. Det sier vel sitt. Jeg ønsker Trond med videre, sier han.

Planlegger for framtiden

Lørdag kveld forsterket i alle fall Trond Fredriksen sine aksjer ytterligere da AaFK sikret seg tre mektig imponerende poeng borte mot Stabæk.

– Vi jobber så hardt og godt vi kan hver eneste dag og i hver eneste kamp. Så får vi bare håpe at det er godt nok til at det sier seg selv at vi bør fortsette, sier Fredriksen og tenker på at han vil ha med seg assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft.Fredriksen tør ikke å juble på forhånd, men er klar på at han uansett jobber som om jobben skal bli hans.

– Jeg har tenkt på neste år i lang tid. Jeg er ansatt for å gjøre en jobb for AaFK, og da innebærer det også å se på nye spillere og å tenke framover, sier Fredriksen.

I landslagspausen var han blant annet ute og speidet på nye spillere.

Råsterk bortekamp

Lørdag hadde ikke han behov for noen nye spillere borte mot Stabæk.

Der sjokkerte nemlig AaFK og sikret seg til slutt en mektig imponerende 4–1-seier.