ROSENBORG-AUSTRIA WIEN 1-2

Han satte straffesparket som umiddelbart tente europacuphåpet til trønderne.

Men da Rosenborg-forsvaret rotet det til etter 68 minutter og Olarenwaju Koyade fikk nok en stor sjanse, tok Austria Wien-spissen vare på muligheten og sendte østerrikerne videre med 2-1-seier og 4-2-sammenlagt.

Det gjorde ikke Rosenborg-spiss Christian Gytkjær, som misbrukte flere gode muligheter både torsdag og i første kamp i Wien. Dansken har hatt en stigende målform og står med 14 seriemål på 19 kamper, men ble kanskje for lett i Europa.

— Jeg har noen sjanser før deres 1-0-mål og det kunne endret kampbildet. Det er tungt å tenke på, men sånn er fotballen, innrømmer Gytkjær.

**KOMMENTAR:

(krever abonnement)**

Sløste med sjansene

Allerede etter to minutter og 57 sekunder kom Elbasan Rashani ut på venstrekanten, og formvingen fra Telemark fant pannebrasken til dansken, som headet utenfor.

Større var sjansen han fikk lite etter pause, da Fredrik Midtsjø og innbytter Matthias Vilhjalmsson kombinerte fint før Gytkjær ble spilt flott igjennom. Alene med Østerrikes EM-keeper Robert Almer chippet Gytkjær ballen til side for mål, via hanskene til EM-helten.

— Det er lettere å score i den norske serien, men det skal også være tøffere i Europa. Det gjelder alle, nivået er høyere ute, slår han fast.

Det er ikke så vanskelig å konkludere med det. Trønderne leder serien suverent med 12 poeng og har ikke tapt siden 0-1 mot Odd i åpningsrunden. På Lerkendal har ingen slått Rosenborg siden 16. mai for to år siden, da Stabæk vant 3-1. Mens svenskene - i likhet med Norge - ikke har lag blant de 80 som nå skal spille Europacup, er FC København igjen klar for Mesterligaen.

Med Rosenborg ute, er ingen norske lag med i europacupenes gruppespill.

— Ikke vits å spekulere

— Det er ingen hemmelighet at den danske ligaen er et stykke foran oss. Akkurat hvor mye kan selvfølgelig diskuteres, men faktum er at resultatene viser at de er det, sier Gytkjær.

- Hadde dere slått Austria Wien tidligere i sesongenda dere var på deres beste?

— Jeg vet ikke om det er vits å stå og spekulere i det. Vi er ute, og det er ikke godt nok. Det må vi komme oss over og gå videre. Vi presterer i hvert fall langt under det nivået vi kan, og det er skuffende at vi ikke tar det ut på en kveld som dette, sier han.

— Vanskelig å si hvorfor eller hva man skal sette fingeren på. Det svikter over hele linjen, sier Gytkjær.

Bitre RBK-tap

Internasjonalt ble det dermed en tung sesong for Rosenborg, som tapte samtlige tre bortekamper i tillegg til torsdagens nedtur. Likevel kunne sesongen sett helt annerledes ut om overtidsminuttene på Kypros i mesterligakvalifiseringen hadde gått RBKs favør. Hjemmekampen mot Apoel var god, men avansementet røk med en personlig feil i sluttminuttene på Kypros.

Med 0-0 der hadde RBK spilt om mesterligaspill denne uka og uansett vært sikret gruppespillplassen de tapte torsdag kveld.

— Det viser bare hvor tett det er i Europa og hvor mye marginer har å si. Dessverre gikk det ikke favør den gangen, men vi får en god mulighet igjen neste år, sier RBK-angriperen.