West Ham tapte 0-1 på hjemmebane for rumenske Astra Giurgiu og måtte se europaliga-eventyret ta slutt torsdag.

Håvard Nordtveit startet kampen på London-klubbens midtbane, men ble byttet ut allerede ved pause.

Portugisiske Filipe Teixeira sendte gjestene fra Romania i ledelsen rett før pause, og dermed var West Ham-manager Slaven Bilic tvunget til å satse offensivt i annen omgang. Nordtveit ble erstattet med spissen Enner Valencia.

Mål ble det likevel ikke, og dermed er London-klubben ute av europaligaen med 1-2-tap sammenlagt over to kamper.

West Ham skrev for øvrig kontrakt med den 20 år gamle sveitseren Edimilson Fernandes torsdag. Det er ikke kjent hva Sion-spilleren koster. Unggutten har skrevet under på en fireårskontrakt.

Fernandes er søskenbarn av tidligere Manchester City— og Leicester-spiller Gelson Fernandes.

Edimilson Fernandes er West Ham-manager Bilics niende signering i det siste overgangsvinduet.

Saint-Étienne videre tross utvisning

Ole Selnæs bidro til at Saint-Étienne sikret seg plass i europaligaens gruppespill torsdag. Hjemmekampen mot israelske Beitar endte målløst.

Ole Selnæs og St Etienne vant sin kamp. Foto: Arkivfoto: NTB scanpix

Dermed var det scoringene i Saint-Etiennes 2-1-seier i det første oppgjøret i Jerusalem som til slutt skilte lagene over to kamper.I returkampen i Frankrike så det riktignok stygt ut for Selnæs og lagkameratene da keeper Stéphane Ruffier ble utvist rett før pause. Tross ti mann sto likevel Saint-Étienne imot presset gjennom hele annen omgang og halte i land europaliga-plassen.

Ole Selnæs spilte hele kampen for det franske laget, mens Alexander Søderlund heller ikke torsdag var med i kamptroppen. Den tidligere Rosenborg-spissen har slitt med en skade den siste tiden.

Enkelt for Strandberg og Henriksen

Fotballproffene Stefan Strandberg og Markus Henriksen er begge klare for europaligaens gruppespill med sine respektive klubber.

Strandberg og russiske Krasnodar sikret billetten til gruppespillet med 4-0-seier sammenlagt mot albanske Partizani. Strandbergs klubb var aldri i nærheten av å rote bort avansementet etter 4-0-seieren på hjemmebane i den første kampen. Torsdagens returoppgjør i Albania endte målløst.

Stefan Strandberg ble sittende på benken hele kampen.

Markus Henriksen og AZ er videre. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Målløst ble det også da Markus Henriksen og nederlandske AZ Alkmaar tok imot serbiske Vojvodina på hjemmebane. 3-0-seieren fra den første kampen skilte dermed lagene over to kamper.Henriksen spilte hele kampen for Alkmaar. Tidligere LSK-spiss Fred Friday startet kampen for den nederlandske klubben, men ble byttet ut etter 70 minutter.

Gruppespillet i europaligaen trekkes fredag.

Rogne og IFK sjanseløse

Thomas Rogne og lagkameratene i IFK Göteborg må se langt etter europaligaspill. Torsdag ble det 0-3-tap for Qarabag.

Stortapet på bortebane i Aserbajdsjans hovedstad Baku sendte Qarabag til gruppespillet med 3-1-seier sammenlagt over to kamper.

– For en klubb som Blåhvitt er det bare to ting som gjelder, spill i Europa og titler. Nå ser det ut til å bli en vanskelig sesong med hensyn til det, sa Thomas Rogne tilGöteborgs-Postenetter kampen.

IFK er ti poeng bak serieleder Malmö i Allsvenskan etter 19 serierunder.

Rogne mener hans selv og lagkameratene kastet bort europaligamuligheten i starten av torsdagens kamp.

– De først 30 minuttene var virkelig dårlige, sa nordmannen.

IFK har ikke deltatt i et europeisk gruppespill siden 1997, men øynet muligheten etter Mads Albaeks flotte frispark i den første kampen i forrige uke. På bortebane var imidlertid Thomas Rogne & co. sjanseløse.

Rasjad Sadjgov, Muarem Muarem og Dani Quintana gjorde målene for Qarabag.

Thomas Rogne spilte hele kampen for IFK.