For første gang i historien til det populære fotballspillet FIFA er det mulig å spille med et kvinnelag.

12 landslag er plukket ut (Norge er ikke med), og i USA og Canada er det også landenes største kvinnelige stjerner som preger coveret sammen med Barcelonas Lionel Messi.

I USA er det Alex Morgan som fronter spillet, mens Christine Sinclair gjør det samme i Canada.

— Det er en utrolig stor ære å være den første kvinnen på coveret av FIFA. Jeg vet at folk over hele verdens spiller det, og jeg er veldig glad for at et så viktig søkelys blir satt på kvinnefotball. Å få dele coveret med den største og beste spilleren i verden er helt uvirkelig, sier Morgan i en uttalelse.

Det amerikanske laget feirer gullet etter finaleseieren mot Japan. Foto: USA Today Sports, NTB Scanpix

Det argentinske fotballvidunderet sier det er en ære for han å dele coveret sammen med det amerikanske fotballvidunderet.— Det blir veldig bra å få med noen kvinnelag på FIFA 16. Alex og laget hennes har oppnådd noe fantastisk både for landet og for sporten i USA. Det er en ære for meg å dele cover med henne, sier Messi.

Kvinnefotball integrert i fotballkulturen

EA Sports bestemte seg for å ta inn kvinnelag like før årets VM, noe som viste seg å bli en god avgjørelse basert på de gode tv-tallene turneringen fikk i mange av de store tv-markedene i verden. Finalen mellom USA og Japan ble den mest sette fotballkampen i statene noen gang.

— Med en gang vi visste at det kom til å være kvinnelandslag med på FIFA 16 så skjønte vi straks at Morgan og Sinclair ville være de perfekte utøverne til å være på coveret. På bakgrunn av det de har oppnådd og hva de representerer i sine hjemland og innen kvinnefotballen, sier David Pekush, leder for markedsføringen i Nord-Amerika hos EA Sports.

I England fikk kvinnefotball en enorm oppsving etter at laget spilte seg til bronsemedalje i årets VM. Der er det den ferske Liverpool-kapteinen Jordan Henderson som pryder coveret sammen med Messi,

Henderson ble valgt etter en avstemning på internett. Ingen av de kvinnelige VM-heltene var alternativer.

— Vi vet at i Nord-Amerika, både i USA og Canada, er kvinnefotballen en godt integrert del av fotballkulturen og dette vil forhåpentligvis også hjelpe med å få sporten til å vokse i Nord-Amerika, sier Pekush.

Svenskene kan spille med sine helter

Morgan sier det har vært noen fantastiske uker etter at USA sikret VM-gullet etter en fantastisk finale mot Japan.

— Favorittøyeblikket var i New York City etter paraden. Å gå sammen med lagvenninnene å se newyorkerne komme ut i hopetall for å feire for oss var en fantastisk følelse, sier hun i et intervju med EA Sports.

I tillegg til USA og Canada, kan du velge kvinnelandslagene til Tyskland, Frankrike, Sverige, England, Brazil, Australia, Spania, Kina, Italia og Mexico.

Her kan du lese en lengre sak om Alex Morgan som sto i Aftenposten dagen før VM-finalen.