Det forteller klubbens sportssjef Arne Utvik til Aftenposten.

– Vi har holdt på med dette i 15 måneder, og Wambach har fått et tilbud av oss. Vår agent og hennes agent holder på med dette nå, sier Avaldsnes-sportssjefen.

Haugesunds Avis omtalte saken først.

Abby Wambach er ingen hvem som helst. Den 35 år gamle spissen har scoret smått utrolige 184 landslagsmål for USA. Noe som er en rekord innen internasjonal fotball, uansett kjønn.

SJEF: Trener Tom Nordlie styrer roret i Avaldnes. Foreløpig ligger klubben på 2. plass i Toppserien, fem poeng bak LSK Kvinner. Foto: NTB SCANPIX

Senest natt til mandag, norsk tid, vant hun gull i VM, og etter finalen fikk hun mye oppmerksomhet for seierskysset med kjæresten Sarah Huffman, som blant annet spilte for Røa i 2008.

Ble kåret til verdens beste

I årets VM-finale spilte hun bare 11 minutter, og etter triumfen hintet hun om at det kanskje er hennes siste landskamp, men Abby Wambach var svært sentral på det amerikanske landslaget som vant OL-gull i London. Da ble hun også kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller i 2012, en kåring hun har vært på pallen av de siste fire sesongene.

Det er ingen tvil om at Wambach har vært en av de største profilene i kvinnefotballen de siste ti årene.

Sportssjef Arne Utvik påpeker at det er en god del som gjenstår før Wambach eventuelt havner i Avaldsnes, som for øvrig ligger på andreplass i Toppserien under ledelsen av Tom Nordlie.

– Hvorfor er Wambach en spiller dere vil hente?

– En ting er at det er god spiller, en annen ting er at det skaper interesse for klubben, og interesse for den norske klubbfotballen. Kanskje genererer det litt ekstra sponsorater. Og så er det gøy, sier Utvik.

– Men det er ikke gitt at hun kommer i førsteelleveren vår, skyter han inn.

– Det er vel kanskje en forutsetning for at hun kommer?

– Det vet jeg ikke.