Rune A. Jarstein holdt nullen for Hertha Berlin og påførte Borussia Dortmund det første poengtapet etter vinterpausen. Det endte 0-0 i hovedstaden lørdag.

Thomas Kraft, som innledet sesongen som Herthas førstevalg, er frisk igjen etter skulderskaden, men han måtte nøye seg med plass på innbytterbenken. Jarstein har spilt så godt at han nå er klubbens førstekeeper.

Per Ciljan Skjelbred mistet lørdagens storkamp på grunn av gule kort, men lagkameratene tok et kjærkomment poeng i kampen om mesterligaspill.

I en sjansefattig kamp foran 74.244 tilskuere var en nikk fra Mats Hummels gjestenes beste mulighet, men Jarstein stoppet den uten store problemer. Seriens toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang hadde bare 11 ballberøringer før han ble byttet ut etter 71 minutter.

– Det er spesielt deilig å holde nullen mot Dortmund, sa Hertha-trener Pal Dardai. Hertha er første lag som greier det denne sesongen.

Mest oppsikt under kampen vekket tidligere Chelsea-manager José Mourinho, som så kampen fra ærestribunen sammen med Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

Hertha holder 3.-plassen på tabellen, men det er ti poeng fram til Borussia Dortmund på plassen foran.

Bayern snublet

Dortmunds poengtap ga Bayern München en sjanse til å øke sin luke på tabelltopp, men det er fortsatt åtte poeng mellom dem etter at serielederen måtte nøye seg med 0-0 borte mot Leverkusen.

Bayern-laget framsto som tannløst, også etter at storscorer Thomas Müller ble byttet inn i annen omgang. Müller hadde den største sjansen, men skjøt over.

Leverkusen var på høyde med gjestene, men Omer Topraks nikk rett på Manuel Neuer var det nærmeste laget kom et vinnermål.

Bayern måtte avslutte med ti mann etter at Xabi Alonso fikk sitt annet gule kort seks minutter før full tid.

– Det var en kamp mellom to lag av internasjonal kvalitet. Det var svært få sjanser, sa Bayern-forsvarer Holger Badstuber.

Schalke-seier

Fjerdeplasserte Schalke er nå bare to poeng bak Hertha etter å ha kjørt over Wolfsburg og vunnet 3-0. Klaas-Jan Huntelaar, Johannes Geis og Alessandro Schöfp scoret for hjemmelaget.

Julian Draxler var tilbake i Gelsenkirchen for første gang som Wolfsburg-spiller. Han ble buet ut i begynnelsen, men gjorde ingen dårlig kamp selv om han slet med influensa i dagene før kampen.

Stuttgart imponerte med 4-2-seier borte mot Stuttgart, og laget har nå ti poeng ned til nedrykksplass. Christian Gentner, Daniel Didavi, Georg Niedermeier og Filip Kostic scoret for Stuttgart.

Didavi ble senere utvist, men også vertene måtte avslutte med ti mann etter at Carlos Zambrano måtte følge Didavi i garderoben med rødt kort.

Ørjan H. Nyland var igjen ubenyttet reserve for Ingolstadt, som slo Augsburg 2-1. * Tidligere United-spiss: — Ikke fornøyd med å være som Solskjær