Manchester United har måttet tåle massiv kritikk for en til tider traust spillestil denne sesongen. At det ikke kryr av målgarantister i United, har fått enkelte til å stille spørsmål ved at spissen Javier «Chicharito» Hernández (27) ble solgt i sommer.

I sin nye klubb, Bayer Leverkusen i tyske Bundesliga, har Hernández scoret 18 mål på sine siste 16 kamper i alle turneringer, ifølge ESPN. Hernández er dessuten blitt kåret til månedens spiller i Bundesliga tre ganger på rad — i november, desember og januar.

Javier Hernández bøtter inn mål i Bayer Leverkusen. Her juble han over en scoring mot Borussia Mönchengladbach i desember. Foto: AP

I et intervju med den britiske avisen The Times forklarer den brennhete spissen bakgrunnen for at han forlot Manchester United. Det har vært spekulasjoner om en uenighet med klubbens omstridte manager Louis van Gaal, men dette avfeier Hernández.Han benytter i stedet muligheten til å takke nederlenderen for sin ærlighet.

— I løpet av de første ukene snakket han med meg, og sa at jeg hadde en fin fremtid, at jeg ville få flere sjanser enn før. Det ga meg følelsen av at jeg kunne spille. Men så, etter starten av sesongen, fortalte han meg at han anså «Wazza» (Wayne Rooney, journ. anm.) som sin nummer én, sier Hernández.

— Han fortalte at jeg ville være nummer to, men virkeligheten var at dersom «Wazza» ble skadet, ville han få spille igjen når han ble skadefri. Det var 99 prosent sikkert at jeg ikke ville være førstevalget, fortsetter han.

I desember uttalte Solskjær seg om Uniteds vanskeligheter: - Mangler en klassespiss.

- Ole var fornøyd. Det var ikke jeg

Nettopp statusen som førstevalg var noe Hernandéz slet med å tilrive seg i sin periode i England. Mexicaneren spilte flest kamper i 2010-11- og 2011-12-sesongen, med henholdsvis 27 og 28 opptredener i Premier League, men mange av disse kom som innbytter.

Hernández' evner til å avgjøre kamper etter å ha kommet inn fra benken, førte til sammenligninger med Ole Gunnar Solskjær. Nordmannen ble også primært brukt som innbytter i sin lange Manchester United-karrière, ofte med stor suksess, med matchvinnerscoringen i Champions League-finalen i 1999 som kroneksempel.

Dwight Yorke var én av spillerne som holdt Ole Gunnar Solskjær unna førsteelleveren i Manchester United. Her feirer de en scoring mot Real Madrid i 2000. Foto: REUTERS

Overfor The Times understreker imidlertid Hernández at han ikke er som Solskjær.— Jeg tror Ole var fornøyd med den rollen. Folk trodde jeg var det, men det var jeg ikke. Jeg var ikke fornøyd med å være på benken, forklarer Hernández.

Mens meksikaneren fikk fem hele sesonger i Manchester United, la Solskjær hele 11 sesonger bak seg i storklubben.

Velrenommert avis: - Mourinho enig med Manchester United om managerjobben.

Ferguson hyllet Solskjær

Da Ole Gunnar Solskjær spilte i United, fikk han mye skryt for sin konsentrasjon da han satt på benken. Det verserte fortellinger om hvordan Solskjær fulgte bevegelsene til motstanderlagets forsvarere med falkeblikk, for å være best mulig forberedt til et innhopp.

Den nåværende Molde-treneren har senere beskrevet disse evnene som «oppskrytt». Like fullt scoret Solskjær hele 29 av sine 126 Manchester United-mål etter å ha kommet inn som innbytter, en statistikk få andre spisser kan matcher.

Solskjær har også Premier League-rekorden får mest mål scoret av en innbytter i én kamp. Han scoret nemlig fire ganger mot Nottingham Forest i 1998-99-sesongen.

I motsetning til Hernández' uttalelser, understreket imidlertid Solskjær gjentatte ganger at han ikke var fornøyd med innbytterrollen på Old Trafford.

— Jeg vil ikke være kjent som en god innbytter. Jeg ville spille fra start, det vil alle, sa nordmannen ifølge Irish Examiner etter å ha scoret 2-1-målet mot Charlton i 2001. Etter den kampen utropte forøvrig Sir Alex Ferguson Solskjær til «tidenes beste innbytter».

En slik luksus kan ikke Louis van Gaal skryte av i disse dager. I de siste ligakampene har ikke Manchester United en gang hatt en ren spiss på innbytterbenken.

Søndag venter en beintøff kamp på bortebane mot Chelsea.

Aftenpodden Sport diskuterer høydehus: - Idrettens gråsoner bør farges svarte. Lytt til denne ukens podcast her: