Da Tony Martin gikk i bakken med en snau kilometer igjen av dagens etappe, tok han og med seg sammenlagtfavorittene Vicenzo Nibali og Nairo Quintana med seg i fallet. Chris Froome var ved siden av Nibali da velten gikk, men klarte så vidt å holde seg på sykkelen.

Etter velten trodde Nibali at det var Froome som hadde sendt han i bakken. Det fikk Froome til å sykle rett til lagbussen til Astana, Nibalis lag, og oppsøke Nibali for å oppklare situasjonen. Det samme gjorde Skys sportsdirektør Dave Brailsford. TV2 rapporterte at Brailsford og en av Astanas lagledere sto utenfor bussen og snakket om hendelsen i noen minutter før de tok hverandre i hånden.

— Har bedt om unnskyldning

Også Froome og Nibali fikk rensket luften. Fjorårsvinneren av Tour de France la ut denne meldingen på Twitter etter de to hadde snakket sammen:

— Etter fallet trodde jeg det var Chris Froome , men han kom til meg og vi har avklart situasjonen, og jeg ba han om unnskyldning!!, skriver italieneren.

Også Nairo Quintana gikk i bakken i velten. Colombianeren lå rett bak Nibali og Martin da rytterne veltet.

Ingen av sammenlagt favorittene skal ha blitt skadet i velten.

Opp- og nedtur for Ettix - Quick-Step

Verre gikk det for sammenlagtleder Tony Martin er ute av Tour de France. Tyskeren har brukket kragebeinet. Det bekrefter han selv på Twitter.

— Kragebeinet er brukket. Vi vil diskutere veien videre, skriver han. Senere på kvelden kom nyheten om at han må gi seg.

Men det var ikke bare dårlig nytt for Ettix - Quick-Step, Martins lag. Lagkameraten Zdenek Stybar var nemlig sterkest i avslutningen og utmanøvrerte de beste sprinterne med et rykk like før mål. Det holdt helt inn og tsjekkeren kunne juble for etappeseier.