Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har null tro på alkoholforbud slik som Brann innførte da Lars Arne Nilsen kom inn som ny trener. Tirsdag skrev Bergens Tidende at Brann-spiller Kristoffer Barmen gikk ut på byen og drakk alkohol etter 0-3-tapet mot Rosenborg i Trondheim.

– I Odd er det frihet under ansvar. Det blir feil og tåpelig med et forbud. Dette er voksne mennesker, sier Fagermo.

Kristoffer Barmen gikk ut på byen i Trondheim etter Branns 0-3-tap for Rosenborg. Foto: Aleksander Myklebust

Odd-treneren er klar på at han ikke finner plass i sin tropp til «festløver».– Hvis man vil være toppidrettsutøver tar man konsekvensen av det. Hvis man fester ut i de sene nattetimer og nyter alkohol, viser det bare at man ikke er sulten nok. Jeg har selv eliminert bort slike spillere, sier Fagermo.

Tar Barmen i forsvar

I BT-saken kom det frem at Brann nå har opphevet alkoholforbudet, men at ledelsen likevel reagerer på «timingen» til Barmen. På konkret spørsmål om Brann-spilleren tar Fagermo unggutten i forsvar.

– Hvis det er snakk om ett glass øl med kompiser etter en kamp, så er det helt greit. Da har man gjerne behov for det. Barmen kunne tatt tre øl for min del. Selv har jeg sittet med spillere på laget og tatt et par øl etter en torsdagskamp i europacupen før en søndagskamp for å roe ned. Jeg kan ikke se at det er noe problem, sier Fagermo.

– I Odd er det flere spillere som ikke rører alkohol. Noen av dem er kanskje litt for snille gutter, sier Odd-treneren med et smil.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, ønsker ikke å uttale seg om spillere hos andre klubber.

– Dette er ikke et Rosenborg-anliggende, og vi skal ikke gjøre oss til dommere over andre, sier Bjørnebye.

– Generelt kan jeg si at vi har fokus på kulturbygging. Det går igjen i alt vi foretar oss. Vi er opptatt av en sterk intern justis og å bygge en god kultur, det gjelder også på alkoholfeltet, sier Bjørnebye.

Landslagssjef Roy Johansen sier at ishockeyen hadde et stort imageproblem på grunn av fyll og fest. Foto: NTB scanpix

— Hockey hadde et imageproblem

Roy Johansen har vært sjef for ishockeylandslaget i en årrekke.

– Alkohol og toppidrett hører ikke sammen. Det gjør rehabiliteringen dårligere, begynner Johansen.

Han innrømmer at ishockey hadde et dårlig rykte med en del fest og moro før i tiden.

– Vi var belemret med noen dårlige episoder som ikke var bra for imaget vårt. Det ville vi ha bort. Denne kulturendringen har vi jobbet med i 15 år, og derfor har vi massevis av regler, både skrevne og uskrevne. Disse reglene er forankret blant spillerne og ikke noe som er tredd ned over hodet på dem, sier Johansen.

Det er alkoholforbud under samlinger og mesterskap med ishockeylandslaget.

– Når et VM så er ferdig, er det helt greit at spillerne tar seg noen glass, sier Roy Johansen.

Larvik: Ikke behov for alkohol

Larviks suksessrike håndballkvinner opererer med «frihet under ansvar» i forhold til alkoholbruk, sier hovedtrener Tor Odvar Moen.

– Alkohol er ikke noe tema hos oss. Ingen av våre jenter har behov for å løpe på byen midt i et hektisk kampprogram. Med det programmet vi har er det ikke rom for slikt, sier Moen.

Han har lest saken om Brann-spilleren, men ønsker ikke å sette seg til doms over Barmen eller andre.

– Det går vel mye på det symbolske her. Om det er så smart å være ute i bybildet etter en kamp i Trondheim, og det er noen dager til neste kamp, kan absolutt diskuteres, sier Moen.

Larvik-treneren sier at han ikke har noen problemer med at noen av spillerne hans kanskje tar et glass vin til maten etter en kamp.

– Det er helt OK. Ellers tror jeg at menn og kvinner er skrudd sammen litt forskjellig på dette området, sier Moen.

– Kvinner er mer ansvarsfulle?

– Jeg opplever jo det, og jeg snakker av erfaring. Men jeg skal ikke si at det er slik alle andre steder, sier Larvik-treneren.