TRONDHEIM (adressa.no): 17. august 2014. Rosenborg tapte 1-3 for Brann på stadion. Det var siste gang Alexander Lund Hansen sto i mål for RBK i eliteserien.

Frem til mot Mjøndalen på Lerkendal i helga. Da var «Lunna» tilbake mellom stengene. Der stod han med en følelse av at det var alt for lenge siden sist.

— Jeg hadde jo håpet at det ikke skulle ta et helt år, men det var greit å få en kamp i hvert fall, sier han.

Ikke lovt flere kamper

Kampen mot Mjøndalen var «Lunnas» fjerde opptreden denne sesongen. Så langt har han holdt nullen.

— Det har ikke vært all verden av nivå på motstanderne de gangene jeg har fått sjansen da, sier han.

Prikkfrie opptredener til tross – 32-åringen har ikke fått lovnader om å få stå flere matcher fremover.

— Jeg vil veldig gjerne spille, så jeg er ikke fornøyd. De som kjenner meg godt, vet at jeg er veldig lite fornøyd. Men jeg kan ikke gjøre noe annet å trene og stå på – som jeg alltid gjør, sier han.

Slag i trynet

I forkant av denne sesongen signerte Lund Hansen en ny kontrakt som binder ham til RBK ut 2017-sesongen. Da han tok sportslig leder Stig Inge Bjørnebye i hånda var det ikke underforstått at han nå gikk mot en tilværelse som backup for André Hansen.

— Jeg skrev ikke under for å sitte på benken i to år. Men jeg vil egentlig ikke snakke så mye om det annet enn at situasjonen ikke er optimal. Selv om vi leder serien og alt er rosenrødt, så er det ikke rosenrødt for min del. Alle trener for å vise seg fram når helga kommer, men det får jeg ikke. Så man får på en måte et slag i trynet hver helg sånn sett – selv om det alltid har vært det viktigste at Rosenborg gjør det bra, sier han.