— Årets største positive overraskelse, sier Bent Skammelsrud.

— Han har levert en strålende sesong, mener Mini Jakobsen.

— Jeg synes «snittet» hans i kampene er veldig høyt, skryter Gøran Sørloth.

DRIVENDE: Fredrik Midtsjø herjet med Mjøndalen på søndag. Foto: Richard Sagen

Etter 1-0-kampen mot Mjøndalen ble Midtsjø kåret til «dagens Ivers» i Adresseavisen. Det etter en vinter hvor han ble hentet hjem fra Sandnes med et stort spørsmålstegn bak navnet sitt. Men hvor han har gått fra å være fersk – til å bli rutinert. Og hvor han har gått fra spørsmålene om han er god nok – til å begeistre Lerkendal-publikummet hver eneste gang.I øyeblikket er det ingen diskusjon om hvem som skal spille venstre indreløper i RBK, uansett om det er Liam Henderson, Anders Konradsen, Morten Gamst Pedersen eller Magnus Stamnestrø som prøver seg.

Spilte med Berg

Nå mener RBK-ekspertene Adresseavisen har snakket med, at Midtsjø kan bli like god som en av klubbens beste spillere gjennom tidene:

— Fredrik har et voldsomt driv med ball, har vært stabil hele veien, og i mine øyne ser han mer og mer ut som en blanding av Ørjan og Runar Berg, mener Skammelsrud. Han spilte med begge to under RBKs storhetstid.

— Fredrik kan bli den nye Ørjan. Jeg mener han kanskje har vært RBKs beste spiller denne sesongen. Han har veldig bra driv med ballen, og Fredrik lærer å slippe den litt tidligere fra seg, så blir dette perfekt. Det er heller ikke feil at han bruker svarte sko, smiler Jakobsen, som skapte fotballfeber sammen med nettopp Berg da de kom sammen fra Bodø/Glimt i 1988.

RBK_LEGENDE: Ørjan Berg i 2004-sesongen.

— Jeg óg er helt enig i Berg-sammenlikningen, sier også Sørloth – som spilte flere sesonger med midtbaneeleganten tidlig på 1990-tallet.

Trønder i tillegg

Skammelsrud tror det skal veldig mye til om noen av utfordrerne kan gjøre noe med den venstre indreløperplassen i årets RBK-lag.

— I tillegg til at han har spilt godt, har Fredrik utviklet seg hele veien. Dessuten er han lokal. Spiller man i RBK, er det viktigste å vinne og å underholde. Men det har også betydning for publikum å ha lokale spillere på laget. Fredrik har spilt så godt, at det nå er opp til ham selv om han vil beholde plassen, sier Skammelsrud.