FREDERIKSHAVN (bt.no): Tim-Robin Lihaugs avtale med promotorselskapet Team Sauerland har inneholdt en forventning om fire kamper i løpet av et år, etter det BT kjenner til. Nå oppjusteres kampantallet til fem i 2015. — Han vil gå fem kamper i løpet av året. Du kan aldri være sikker på hva som skjer i boksing, men det er planen, sier den mektige promotoren Nisse Sauerland.

Det betyr fire dueller til, etter at Lihaug lørdag kveld beseiret Farouk Daku på poeng i Frederikshavn.

— Jeg tar det som en stor kompliment at de vil satse så hardt på meg, er Lihaugs reaksjon på sesongplanen som nå legges.

Den første kampen kan komme allerede i mars. Helt ok, mener Sotra-bokseren.

— Så lenge matchingen er fornuftig, er det bare gøy å gå kamper. Hvis læringskurven ikke er for bratt, kan jeg for min del gå 10 kamper i året, sier Lihaug.

Til å være tidlig i karrieren, mener han å ha vært gjennom mange tøffe tester.

— Jeg vil påstå at jeg er blitt matchet hardere enn de fleste. Allerede har jeg møtte tre ubeseirede boksere. Jeg har bokset tittelkamp. Han jeg møtte lørdag var bunnsolid og venstrehendt. Alle kampene kan ikke være like tøffe, hvis jeg skal bokse ofte, understreker Lihaug.

Brækhus' tøffeste år

Cecilia Brækhus (33) har i sin lange karriere bare hatt ett år med mer enn fire kamper. I 2008 var hun hele seks ganger i ringen. I 2012 og 2013 bokset Brækhus bare to kamper, mens hun i fjor var oppe i fire. Brækhus har sagt klart fra om at hun ikke vil opp i et slikt årlig kampantall igjen.

Men Lihaug er et annet sted i karrieren. Han må bygge opp seiersstatistikken.

— Jeg kan se for meg i en tittelkamp rundt mars-april. Vi er opprømte nå, men samtidig må vi ikke forhaste oss med ham, sier Sauerland. Overfor BT lørdag kveld, åpnet han for at Lihaug både kan forsvare ungdomstittelen sin og kjempe om en ny tittel i sin neste kamp.

Apparatet rundt Lihaug har bygget seg gradvis opp de siste månedene. Ulf Johansen styrer treningen, med støtte fra Ole Klemetsen. Kyrre Merg er kommet inn i en rådgiverrolle med PR-ansvar. I tillegg er storebror Lennie Lihaug alltid med i ringhjørnet under kampene. Klemetsen bekrefter at "Team Lihaug" er klare for det tøffe programmet Sauerland ønsker.

— Med den treningen Tim-Robin gjør, synes jeg det høres bra ut. Det er et tøft program det legges opp til, men så ivrig og god han er i treningsarbeidet, kan det gå fint, sier Klemetsen.

— Slapp billig unna

- Er det realistisk med en ny kamp allerede i mars?

— Det kan være realistisk. Vi må analysere kampen som var nå ordentlig, se hvordan han føler seg de neste dagene. Men foreløpig ser det ut som han har kommet veldig godt fra denne kampen.

- Men han gikk alle åtte rundene?

— Ja. Likevel kan han raskt bli klar, fordi han er i så god form.

I lørdagens kamp mot Farouk Daku vant Lihaug på poeng. Én av dommerne hadde Daku som vinner, noe som fikk Lihaug-klanen til å se rødt.

— Det viktigste var å få seieren. Og det var en kamp som ga meg fantastisk erfaring, siden motstanderen var venstrehendt, sier Lihaug.

- Hvordan er formen, dagen derpå?

— Den er fin. Jeg slapp billig unna, fordi han sjelden traff meg rent. Det eneste er vel at jeg har en liten "rødveis" i pannen.

Søndag tok Lihaug det så rolig som han klarte. Fra hotellsengen svarte han på gratulasjonsmeldinger på sms og facebook.

Går alt etter planen kan han ha fire slike søndager til i løpet av året.

— Dette året vil være viktig for ham. I fjor så vi at han reiste seg fra et tap og viste at han kan oppnå ting som proff. "Gutten" har talent. Med den rette treningen og de rette folkene rundt seg, kan han nå virkelig langt, sier Nisse Sauerland.

FAKTA: Lihaugs proffkarriere

  • 2015: Poengseier mot Farouk Daku.

  • 2014: Poengseier mot George Beroshvili, Simen Smaadal og Marko Benzon. Knockoutseier mot Alexander Runde.

  • 2013: Knockoutseier mot Steve Kroekel, Tzvetozar Iliev og Tomas Kugler. Knockouttap mot Oscar Ahlin.

  • 2012: Vygaudas Laurinkus, Egidijus Kakstys.

Frem til møtet mot Smaadal gikk alle Lihaugs kamper over fire eller seks runder. Siden åtte eller 10.