FREDERIKSHAVN (bt.no): Seier nummer 10 av 11 mulige. Den syvende på rad. Proffbokselivet smiler til Tim-Robin Lihaug (22) fra Sotra.

I natt skal han feire triumfen mot Farouk Daku (29) med familie og støtteapparat i Danmark. Om en uke feirer han i Bergen. Lihaug inviterer supporterne til markering på Fotballpuben, der mange av hans bekjente hadde samlet seg til kamp lørdag kveld.

— Alle som vil komme er velkomne! Nå skal jeg ta en skikkelig fest med supporterne, og nyte en uke hjemme, så er det rett tilbake i trening, sier Lihaug.

Lihaug har base i spanske Torrevieja når han lader opp til kamp. Dit bærer det igjen om ikke lenge. For promotor Nisse Sauerland vil ha ham raskt tilbake i ringen, selv om lørdagens kamp var tøff. Lihaug avsluttet den med blodig ansikt og en av de tre dommerne hadde Farouk Daku som vinner.

— Bare tull! Alle som har greie på det hadde Tim-Robin som klar vinner, sier trener Ulf Johansen.

Hans makker i ringhjørnet, Ole Klemetsen, var direkte rystet over dommeren som dømte mot Lihaug.

— Kanskje kan du gi Daku runden da Tim-Robin blødde som verst, men bare den, sier Klemetsen.

Dommeren som dømte i favør Daku, hadde talt seg til stillingen 77-76. De to andre dommerne hadde 77-75 og 79-73 i favør Lihaug.

Kan få kamp om ny tittel

Seier er uansett seier. Og nå kan Lihaugs proffkarriere få et nytt løft.

— Alle kamper er viktige i denne fasen av karrieren. Han trengte å vinne, sier promotor Nisse Sauerland til BT.

Nå åpner han for at Lihaugs neste kamp kan handle om en ny tittel. Lihaug er fra før WBO-forbundets ungdomsmester i supermellomvekt.

— Jeg ser for meg at den neste kampen blir et forsvar av den, men kanskje også en kamp om en ny tittel, en som henger et hakk høyere. Samtidig vil vi ikke akselerere for brått, han er fortsatt ung, sier Sauerland.

Lørdagens motstander - født i Uganda og bosatt i Nederland - er lavere og lettere enn Lihaug, men blodtrent. Spådommen om at han var tøff å møte, slo til.

Lihaug åpnet best, men fikk det vanskelig utover i de åtte rundene. Spesielt i runde seks og syv var Daku frempå.

I den nevnte og nest siste runden fikk Daku inn en skikkelig treffer, som resulterte i mye blod fra Lihaugs neseområde. Med rød overleppe klarte han å fullføre kampen.

Og til slutt endte altså dagen med seiersjubel.

— Daku var sterk og godt trent. Jeg er vant til å være den klart sterkeste i kampene mine, men ikke denne gangen. Heldigvis var jeg smartere enn ham, sier Lihaug.

Også han reagerer på at seieren ikke var enstemmig hos dommerne.

— Syvenderunden da jeg blødde, er den eneste det kan ha vært greit at han «fikk». Men jeg må bare respektere dommerens dom.

Norske suksesser

For Lihaug begynte den med at han løp noen spurter. Formålet var å få opp pulsen. Siden brukte han tiden på alt annet enn å få opp pulsen. Han surret rundt i vinterstille Frederikshavn sentrum. Drakk kaffe. Spøkte med storebror Lennie på hotellet like ved havnen, der de delte på å rote til rom 408. I 18-tiden gikk ferden til arenaen.

Der gjorde de tre nordmennene som hadde kamp før Lihaug jobben. Sørlendingen Alexander Hagen slo en kroat. Simen Smaadal fra Oslo sendte en bulgarer i gulvet. Kai Robin Havnaa vant sin andre proffkamp, med onkel Erling Havnå ringside.

Slik la de press på Lihaug til å følge opp.

Det gjorde også Ole Klemetsen, på sitt vis.

— Se å få slått ham ut så fort som mulig, så vi kan komme oss på puben, smalt det fra «Lukkøye» i garderoben før kampen.

Knockoutseier ble det ikke, men Lihaug taklet presset. Det var bare å innta puben.