— Når Nordic Fight Night skal gå uten Cecilia Brækhus, vil flomlyset bli rettet mot de andre bokserne. I forbindelse med boksestevnene har nesten all TV-tid og spalteplass i mediene før og etter kampen handlet om henne. Nå vil de handle om de andre, og Tim-Robin spesielt, sier boksekommentator Ole-Petter Westereng.

For mens Norges boksedronning Cecilia Brækhus fortsatt er i en rehabiliteringsfase etter bruddskaden hun pådro seg i kampen mot Jennifer Retzke før jul, skal boksestevnet «Nordic Fight Night» bli arrangert i Frederikshavn 7. februar uten henne.

Dermed vil det norske søkelyset rettes mot andre boksere. Først og fremst på Tim-Robin Lihaug (22), som er blitt tildelt den norske hovedkampen.

Mer fokus

— Det blir gøy. Jeg gleder meg skikkelig og håper at mange nordmenn reiser ned for å se på, sier Lihaug.

Hvem som blir den hardtslående strilens motstander er foreløpig ikke kjent. En tittelkamp blir det neppe, men det betyr ikke nødvendigvis at lite står på spill. For som norsk headliner for stevnet, vil oppmerksomheten som tidligere har tilfalt Brækhus, nå havne i fanget på Lihaug.

— Tim-Robin har havnet i skyggen av Brækhus. I forrige kamp var han ringen etter henne, sent på kvelden, lenge etter at TV-seerne hadde lagt seg og avisene hadde deadline. Nå vil alle bokseartiklene fremover handle om ham. Det øker også attraktiviteten hans på sponsormarkedet, sier Westereng.

Det er 22-åringen selv klar over.

— Jeg tror absolutt det vil hjelpe på. Fokuset på meg blir helt annerledes inn mot denne kampen, og det ser jeg på som bare positivt. Jeg skal gjøre mitt beste for å følge opp Brækhus' prestasjoner, sier Lihaug.

Avhengig av media

- Hvor store kan ringvirkningene bli, Westereng?

— Det er vanskelig å si. Det avhenger flere faktorer, men først og fremst medias dekning av stevnet uten Brækhus til stede. Om det krasjer med et viktig skirenn, for eksempel, så vil det bli nedprioritert av mediene. Kampen kan bety mye, men det blir neppe denne kampen som blir gjennombruddet. Det kommer på hjemmebane, sier kommentatoren, som sier at stevnet vil være tilgjengelig for alle Viasat-kunder.

En annen faktor er hvordan Lihaug selv fremstår i kampen. Det mener trener Ulf Johansen.

— Å ha en hovedkamp betyr nok mye for sponsorinteressen. Det er en gunstig mulighet for ham, men det er samtidig veldig viktig at han viser seg frem, sier treneren.

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll er sikker på at Lihaug vil bli et yndet sponsorobjekt.

— Han er på riktig vei og er hot på markedet akkurat nå. Spesielt nå som boksing skal bli lovlig i Norge, sier Hansvoll.

Ny treningshverdag

Før ungdoms-VM kampen mot George Beroshvili før jul, sikret Lihaug seg to sponsoravtaler. Det har gjort at den unge bokseren har kunnet starte en ny fase av karrieren.

— Det er mange utgifter i boksing, og med sponsormidler får jeg bedre forberedelser til kampene, sier Lihaug.

En av de største forskjellene er at han nå slipper å måtte reise bort fra treningsstedet i Spania for å finne gode sparringspartnere til trening. I stedet kan han betale for å få dem til seg. Neste uke får han besøk av en engelskmann.

— Han skal jeg sparre sammen med i en uke. Han er en god bokser, som kan pushe meg på trening, sier Lihaug.

I tillegg slipper han å bruke unødvendige krefter på reising.

— Det har åpnet seg en ny verden for ham. Det koster mye krefter å måtte reise hele tiden. Nå kan han få treningen lagt på sine premisser hjemme hos seg selv, sier Johansen.