Sarpsborg er klar for semifinale i cupen mot Viking, og var på jakt etter sin første seier i eliteserien siden de slo Start 2-1 25. mai.

Siden er det blitt seks tap og tre uavgjort. Borte mot Molde var det lite som tydet på at seieren skulle bli med hjem til Sarpsborg. Molde fikk flere store sjanser i løpet av første omgang, men bortelagets keeper Duwayne Kerr vartet opp med flere gode redninger.

Molde har ikke vunnet hjemme i eliteserien siden de slo Sandefjord hele 6-1 30. mai. Laget røk ut av cupen mot Sarpsborgs semifinalemotstander Viking, og trener Tor Ole Skullerud fikk sparken forrige torsdag. Erling Moe har overtatt treneransvaret fram til klubben finner en permanent løsning.

Etter pause slet fortsatt begge lag med å komme til de store sjansene. Molde hadde en god mulighet da de kom på en kontring etter 70 minutter, men en dårlig pasning satte en stopper for sjansen.

Sarpsborg satte inn Peter Kovacs, men toppscoreren fra eliteserien 2012 kom aldri til de helt store sjansene i løpet av de 20 minuttene han fikk på banen.

Molde fortsatte å presse ut omgangen, men det nærmeste de kom var en heading fra Mattias Moström utenfor mål seks minutter før fulltid.

Dermed ligger Molde som nummer sju på tabellen med 27 poeng. Sarpsborg har 20 poeng, og ligger som nummer 12, fire poeng over Mjøndalen på nedrykksplass. (©NTB)