Det ble dårlig med spilletid for nordmennene i Bundesliga under dagens hovedrunde. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred spilte 90 minutter da Hertha Berling åpnet med en sterk seier borte mot Agusburg.

Både Ørjan Håskjold Nyland og Rune Almenning Jarstein ble sittende på benken.

Hoffenheim mistet ledelsen

Tarik Elyounoussi var hverken på banen eller benken da hans Hoffenheim startet sesongen med tap borte mot Leverkusen. Gjestene tok ledelsen med Steven Zuber, men klarte ikke å holde ledelsen ut, og måtte til slutt se seg slått 2-1 av laget som i fjor ble nummer fire.

Det var usikker om Ørjan Håskjold Nyland ville få tillit i FC Ingolstadt 04s første kamp på øverste nivå noen sinne.

— Treneren har holdt kortene tett til brystet han treneren. Når jeg har pratet med folk rundt i Tyskland, så er det veldig 50/50. Men Ørjan sier det går bra på trening, og jeg har fått gode rapporter, sa Norges keepertrener Frode Grodås om Nylands situasjon dagen før seriestart.

Nordtveit suspendert til toppkamp

Men Norges nummer én måtte finne seg i å se oppgjøret fra benken. Men selv uten nordmannens tjenester, fikk klubben en drømmestart på Bundesliga-oppholdet med 1-0-seier borte mot Mainz.

Lukas Hinterseers scoring etter 66 minutter var nok til å avgjøre oppgjøret.

Den første serierunden ble åpnet i går kveld da suverene Bayern München valset over Hamburg 5-0 på eget gress. Senere i kveld møter Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach storklubben Borussia Dortmund på bortebane.

Nordmannen soner karantene og vil derfor ikke være involvert.

Bård Finne og 1. FC Köln serieåpner i morgen, borte mot Stuttgart.