Sandefjord-kaptein Roger Risholt tabbet seg ut da Haugesund scoret seiersmålet i 2-1-kampen søndag. Mot slutten ble han utvist for filming da han gikk i bakken i straffefeltet.

Halvveis i annen omgang kom målet som avgjorde en jevn kamp preget mer av innsats enn av finspill. Sandefjord-kaptein Risholt var under press og forsøkte å spille ballen tilbake til keeper Michael Tørnes.

Pasningen ble for løs, og Haugesunds storscorer Christian Gytkjær snappet ballen, før han trillet den mellom beina på Tørnes og i mål.

Tre minutter før full tid var Risholt plutselig på vei gjennom. I duell med Haugesund-stopper Martin Bjørnbak gikk han i bakken. Bortesupporterne ropte på straffe, men i stedet endte det med gult kort for filming. Risholt hadde fått gult kort tidligere i kampen også, og han ble dermed utvist.

Haugesund i form

Sandefjord presset på for utligning, men måtte innse at også tredje bortekamp endte i tap, i likhet med de to foregående.

For Haugesund var det seier nummer to på fire dager, etter at laget kjempet seg til tre poeng med ni mann i Bodø torsdag. Der ble matchvinner Gytkjær utvist, men ettersom NFF mente kortet var feil idømt fikk han spille søndag.

Selv om Haugesund vant, var det Sandefjord som startet best. Gjestene tok ledelsen etter åtte minutter da Erik Mjelde scoret etter et innlegg.

Utligningen kom etter 34 minutter. Simon Diedhiou fikk sjansen fra start for vertene og avsluttet mellom beina på Tørnes.

Dermed har Haugesund reist seg etter en tung start, mens Sandefjord har tre tap på rad. (©NTB)