UAVGJORT: Lillestrøm og Vålerenga spilte 1-1 på Åråsen søndag. Her takles Daniel Braaten. Foto: NTB scanpix

Lillestrøm — Vålerenga 1-1 ÅRÅSEN (Aftenposten): På drøyt 40 år har Lillestrøm og Vålerenga møttes 69 ganger: Lagene har vunnet 23 ganger hver. Og de siste 23 har endt uavgjort. Målforskjell? 82-80 i favør Lillestrøm.

Lokalderbyene mellom disse pleier å være jevne og intense. Så også denne gangen: 1-1 etter en tett batalje var nesten som forhåndsbestilt.

Praktmål fra Fredheim Holm

Men Vålerenga var lenge best og tok ledelsen etter en praktfull avslutning fra 25 meter signert Daniel Fredheim Holm.

Lillestrøm kom tilbake i andre omgang. Unødvendig, mente Vålerengaleiren.

— Vi ble for feige, sier kaptein Christian Grindheim.

— Vi begynner å tenke konsekvenser ved et eventuelt brudd. Men i første omgang tenkte vi ikke konsekvenser i det hele tatt. Da spilte vi på to og tre touch rundt dem. Men plutselig begynner det å snike seg inn noe i andre omgang, sier Grindheim, og tenker på åpningskvarteret av andre omgang da Lillestrøm presset voldsomt og hadde tre gedigne muligheter.

Vålerenga-spillerne virket lamslåtte.

— Da blir hovedprioriteten at vi ikke skal slippe inn mål. Og da blir det fort til at man renser unna. Vi fikk et par sjanser imot og følte at vi ikke hadde kontroll på kampen lenger. Vi ble redde for å gjøre feil.

Trener Kjetil Rekdal sier at spillerne fikk beskjed om å «få tak i ballen, styre spillet og la Lillestrøm bli løpende mellom».

— Vi er under utvikling og det var ingen grunn til at vi skulle bli feige. Det var ingen beskjeder som ble gitt om at vi skulle legge oss bakpå. Vi fikk trøkk på oss et kvarter, men da må du befri deg og ikke gi bort ballen til motstander. Vi måtte få noen pasninger for å åpne opp spillet. Det syntes jeg vi klarte i langre perioder, men ikke i det kvarteret etter pause, konkluderte Rekdal.

Diskusjon om straffespark

Lillestrøm fikk sin utligning på straffespark ved Johan Andersson midtveis i andre omgang. Det var fortjent at Lillestrøm fikk med seg poeng fra kampen, men det var delte meninger om det var straffespark eller ikke.

Erling Knudtzon gikk i bakken etter en duell med Simon Larsen. Vålerenga-leiren var fast bestemte på at Larsen tok ballen.

Lillestrøm-trener Runar Kristinsson mente først at det var et tvilsomt straffespark. Etter å ha sett den i reprise på C More, var han fortsatt i tvil.

— Den kan diskuteres. Det er dessverre slik at det kan bli feil innimellom, sa han.