Ernest Asante herjer for Stabæk. Her fra 1-0-seieren over Viking 19. april. Foto: DIGITALSPORT

Stabæk-Mjøndalen 1-0 NADDERUD (Aftenposten): — Det er tidlig, men jeg ser et stort potensial i denne spillergruppen, sier trener Bob Bradley etter at laget hans klatret opp på medaljeplass etter seks serierunder.

Etter å ha overrasket med en sterk 9. plass i fjor, sto Bob Bradley og Stabæk nærmest ribbet for spillere før inneværende sesong. Ut forsvant blant annet midtbaneelegant Magne Hoseth, samt Franck Boli og Fredrik Brustad, som seg imellom sto for 23 av lagets 42 scoringer.

— Vi gikk gjennom forsesongen uten å vite nøyaktig hvordan laget skulle bli seende ut. Vi valgte å konsentrere oss om det vi hadde tilgjengelig og om hvordan vi skulle spille, sier Bradley til Aftenposten om oppladningen til sesongen.

Lag fra alle verdenshjørner

Men amerikaneren har holdt seg tro til sitt system, og har etter tur erstattet nøkkelspillerne som forsvant ut etter sist sesong. Hurtigtoget Brustad er blitt erstattet med enda raskere Ernest Asante, Cole Grossman og Kamal Issah utgjør lagets nye midtbaneduo, og på topp er tidligere Godset-spiss Adama Diomandé hentet inn.

Resultatet er en knallstart på sesongen. 13 poeng er fasiten etter seks kamper, mens det på samme tid i fjor var ni. Laget har kun sluppet inn tre mål. Fremover står de med syv fulltreffere.

— Mot slutten av overgangsvinduet fikk vi inn noen talentfulle spillere, og vi har fått dem med på hvordan vi ønsker å spille og trene på kort tid. Nå handler det om hvor langt vi kan ta det, sier Bradley om spillergruppen han råder over. Den er han fornøyd med. Og den er samlet sammen fra alle verdenshjørner.

Amerikaneren, som mange mener er for god for norsk fotball, tar ikke av etter knallstarten på sesongen. Det gjør heller ikke spillerne.

Matchvinneren Asante

— Vi får bare holde toget gående. Dette er selvsagt godt for selvtilliten, men vi ønsker å utvikle oss og bli bedre, sier Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg. Han har vært med på gode Stabæk-lag tidligere.

Før møtet med Mjøndalen pekte han på ekstremferdigheter som en av godene med «nye Stabæk». Og det ble nok en gang avgjørende. Som mot Lillestrøm og Tromsø i sine to foregående kamper, tegnet Ernest Asante seg på scoringslisten også i går.

Den lynraske kantspilleren avgjorde mot Mjøndalen etter å ha løpt fra forsvaret og banket ballen i det venstre hjørnet.

— Jeg er veldig lykkelig for hvordan ting går for meg, jeg håper det fortsetter, sier Asante beskjedent etter nok et mål.

Hansen: - Vi fortjente bedre

I Bob Bradleys kontringsfotball ser han ut som en naturlig erstatter for kometen fra i fjor, Fredrik Brustad.

— Jeg tror denne måten å spille fotball på passer veldig bra for meg. Bob fortalte meg da jeg signerte at han hadde fulgt med på meg tidligere, sier fartsfantomet etter å ha kontret inn sin tredje scoring for sesongen.

For da innbytter Yassine El Ghanassy trillet ballen i bakrommet etter vakkert forarbeid, klarte ikke Mjøndalen-forsvaret å holde følge.

— Han gir oss hurtighet på kanten. Jeg synes ikke det var hans beste kamp i dag, men plutselig skjer det noe rundt ham. Har har vist at lag må være litt bekymret når han er på banen, sier Bob Bradley om ghaneseren.

Stabæk-treneren kunne nok en gang feire tre poeng, men det kunne ha endt annerledes. Gjestene fra Buskerud skapte flere store sjanser. Nærmest var Christian Gauseth som misbrukte to enorme sjanser.

— Nå har jeg vondt av spillerne mine. Jeg syns synd på dem, for i dag hadde de fortjent noe, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter lagets andre strake tap.