OPPTUR: Aalesund kunne juble for sin andre strake seier søndag. Foto: NTB scanpix

Aalesund — Bodø/Glimt 2-0Dermed tok AaFK sin andre strake seier på tre dager. Dermed er den verste krisen avverget i AaFK-leiren i denne omgang.

Så sent som tordag ettermiddag - to dager etter at Harald Aabrekk fikk sparken som AaFK-trener - lå AaFK sist på tabellen med bare ett poeng.

Seieren i dag gjør at AaFK har klatret til åttendeplass på tabellen før kveldens runde. Dermed har Trond Fredriksen definitivt fått en drømmestart i jobben som AaFKs hovedtrener.

Åpnet best

Hjemme mot Bodø/Glimt var det et aggressivt AaFK-lag som tok kommandoen fra start av. Foran 6825 tilskuere - langt flere enn i forrige hjemmekamp - skulle AaFK ta gjestene med stor entusiame.

Midtveis i omgangen belønnet presset seg da Leke James snappet opp ballen fra en klønete Glimt-forsvarer. Han kom seg gjennom og satte på sikkert vis i mål 1-0. AaFK hadde et visst initiativ den første halvtimen, men ga etter hvert fra seg føringen på kampen. Bodø/Glimt kom mer med, og etter 39 minutter så flere på Color Line stadion ballen i mål. Men skuddet fra Thomas Jacobsen - via en AaFK-forsvarer - gikk i tverrliggeren og ut.

Bodø/Glimt med overtaket

Etter hvilen var det Bodø/Glimt som tok initiativet. AaFK gjorde etter hvert et par defensive bytter, og etter hvert festet faktisk Bodø/Glimt et skikkelig grep om kampen.

AaFK ble spilt lave i banen og klarte ikke å ta vare på ballen.

Faktisk hadde Glimt et par meget gode sjanser det første kvarteret.

Men så - litt ut av ingenting - kom 2-0 til AaFK. Innbytter Vebjørn Hoff ble vakkert spilt fri, og foran mål ventet Mustafa Abdellaoue som enkelt kunne sette inn 2-0. Dette målet tok på mange måter lufta ut av Bodø/Glimt. Resten av omgangen ble en transportetappe for AaFK som kontrollerte inn til nok en viktig hjemmeseier. Faktisk AaFKS hundrede seier i eliteserie-sammenheng.