Fotballen i USA vokser i rekordfart, men amerikanske Cole Grossman forlot likevel hjemlandet for å få lov til å spille under Bob Bradley.

- Vi ble nummer ni i fjor, men jeg tror vi kan gjøre det bedre i år. Av det jeg har sett så er det ikke så mange lag i serien som er bedre enn oss, sier amerikanske Cole Grossman (26).

Stabæk-spilleren har stått for to avgjørende scoringer for Stabæk så langt, mot Viking og i sist runde borte mot Tromsø.

Sesongstarten på Nadderud har gitt fotballsupportere følelsen av Déjà Vu. Tippet til nedrykk før seriestart, men i storform på banen når alvoret starter.

Før søndagens hjemmemøte med Mjøndalen står laget fra Bekkestua med tre strake trepoengere.

- Vi er gode, og kan bli enda bedre. Forhåpentligvis får vi en god sesong, men jeg føler det er for tidlig å si at vi har vist alle andre at de tar feil om oss, sier Grossman.

Takket nei til MLS

Etter fjorårets niendeplass, ble det gjort store utskiftninger i Stabæk-troppen. Uten at det ser ut til å ha svekket laget nevneverdig.

- Jeg hører at det overrasker folk at vi gjør det så bra, men vi konsentrerer oss ikke om det. Vi bryr oss om jobben vi må gjøre for å bli et bedre lag, sier Stabæk-trener Bob Bradley.

Trenerveteranen er hovedgrunnen til at midtbanespiller Cole Grossman meldte overgang fra Real Salt Lake til Nadderud, tross flere tilbud om videre spill i Major League Soccer.

- Som tidligere landslagstrener har Bob åpenbart et stort navn i USA. Han blir holdt veldig høyt hjemme og får mye oppmerksomhet. Det han gjør på trening og taktisk er topp, topp klasse. Å få spille under Bob var en mulighet jeg ikke trodde jeg ville få mange ganger, sier Stabæks nye midtbanemann.

Ny vår foran mål

Grossman er den tredje amerikanske spilleren i Stabæk siden Bob Bradley tok over før 2014-sesongen.

Andrew Jacobsen og Michael Stephens var viktige brikker i fjor, og pratet med Grossman før overgangen.

- Jeg hadde ikke spilt for ham tidligere, men basert på ryktet og hva jeg er blitt fortalt så var det hovedgrunnen til at jeg valgte å reise hit, sier han.

Flere ekstreme spillere

Før Stabæk-overgangen sto 26-åringen med to scoringer som profesjonell spiller. På bare fem serierunder har han scoret det samme antallet for Nadderud-klubben.

-  Cole er en god forsterkning som hele tiden utvikler seg. Jeg vet ikke om han klarer å opprettholde scoringssnittet, men at han har vært i stand til å score to vakre mål er flott, sier Bradley om nyervervelsen.

I utgangen av 2014-sesongen styrte Bradley et lag med rutinerte skikkelser som Magne Hoseth, Tomasz Sokolowski og Jon Inge Høiland i stallen.

-  Forrige sesong var veldig rar. Vi stilte med et helt annet lag den andre halvdelen enn før. Denne sesongen har vi en mer energisk gjeng, med litt mindre rutine, sier Stabæk-sjefen.

Kaptein Morten Skjønsberg mener laget har flere ekstremferdigheter enn tidligere.

-  Vi har farten til Ernest Assante, styrken til Diomande på topp og så har vi for eksempel Yassine (El Ghanassy) som har en del ferdigheter jeg håper vi får bruk for, sier han.

Etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongens fire første kamper, kom søndagens motstander Mjøndalen ned på jorden med et brak da de tapte 4-1 hjemme for Lillestrøm.

- De var litt uheldige i sist kamp, og jeg prøver hele tiden å minne laget mitt på at Mjøndalen er et hardtarbeidende lag, og at vi må jobbe minst like hardt, sier Bob Bradley om utfordringen.