Israel er sist i Norges gruppe, to poeng bak Kasakhstan som forrige uke måtte se seg slått 10-0 i Molde. Israelerne har vært mye flinkere til å tette igjen bakover enn kasakhstanerne (12 innslupne mot 30), men greier neppe å holde helt tett mot Ada Hegerberg og hennes scoringsglade lagvenninner på Høddvoll.

Norge har vunnet seks av sju kamper, med 24-2 i målforskjell. 2-2 mot Østerrike på Ullevaal i juni var eneste lille feilskjær.

Kvalifiseringssuksess for Norges kvinnelandslag er ikke noe nytt. Norge har for 11. gang på rad tatt seg helskinnet gjennom en EM-kvalifisering. I tillegg har Norge kvalifisert seg til alle de sju VM-sluttspillene som er arrangert.

I sluttspillet i Nederland neste sommer venter trolig noen nye motstandere. For første gang skal hele 16 europeiske lag delta i et sluttspill.

Flere nye

Norge er en av åtte gruppevinnere, og det er for det meste de meritterte lagene som har lagt alle sine rivaler bak seg.

Spania, Frankrike, Sverige, Tyskland og Sveits er som Norge allerede klare som gruppevinner. Island eller Skottland vinner gruppe 1, England eller Belgia gruppe 7. De er allerede sikret EM-plass, i verste fall som en av de seks beste toerne.

Hele sju toere skal til EM, og der dukker det nok opp flere sluttspilldebutanter enn allerede kvalifiserte Belgia og Skottland.

Inkludert direktekvalifiserte Nederland er 11 lag klare for EM-sluttspillet. Norge var blant de sju lagene som kvalifiserte seg før sommeren. Sverige, Belgia, Island og Skottland slo følge i kampene før helgen, og tirsdag kveld blir ytterligere fire lag klare.

Spenning

Danmark, Østerrike, Italia, Romania og Russland er alle garantert 2.-plass i sine grupper, men ingen av dem er sikre på å bli blant de seks beste toerne. Derfor går det mot en spennende avslutning.

Finland ligger på 2.-plass i sin gruppe, men etter å ha mistet to måls ledelse og tapt 2-3 for Portugal fredag kan finnene bli passert av portugiserne.

Portugal er tre poeng bak Finland og møter Irland borte. Finland spiller borte mot Spania. Med portugisisk seier og finsk tap tar Portugal 2.-plassen på innbyrdes oppgjør.

Danmark trenger ett poeng mot Sverige for å være sikker på EM-plass, men kvalifiserer seg også med tap dersom to av trioen Finland, Russland og Romania avgir poeng.

De to poengmessig dårligst toerne møtes i omspill i oktober om den siste EM-plassen. Gruppetrekningen for sluttspillet avvikles i Rotterdam 8. november.

Selve sluttspillet avvikles i tiden 16. juli til 6. august neste år, med finale i Enschede.