Supporterne og veteranene i Tirsdagsgjengen vil støtte hverandres benkeforslag på Brann-årsmøtet onsdag. I så fall er det overveiende sannsynlig at supporterrepresentan Åshild Samnøy og eks-Brann-topp Bjørn Dahl blir en del av styret i 2015. BT vet at det er et svært lite ønskelig scenario for Kjell Tennfjord, som er innstilt til styreledervervet.

Fra flere hold blir det opplyst at han vil trekke sitt kandidatur, dersom benkeforslagene går gjennom. Spesielt forslaget om å beholde Samnøy i styret, skal være problematisk for Tennfjord.

BT er også kjent med at minst én av personene som er innstilt til styret, sterkt vil vurdere å trekke sitt kandidatur dersom valgkomiteens innstilling ikke går gjennom.

Dalhaug: — Vil finne formann uansett

Det får ikke grupperingen med eks-spillere, representert av Ingvar Dalhaug, til å fire en tomme.

— Dersom Tennfjord trekker seg, skal vi helt sikkert klare å finne en Brann-formann til 2015, sier Dalhaug.

Han understreker også at supporterne og veterangrupperingen vil stå samlet bak hverandres benkeforslag.

— Vi har stått mot hverandre på tidligere årsmøter, men nå har vi snakket sammen, sier Dalhaug.

Tennfjord ønsker tirsdag ikke å kommentere BTs opplysninger. Mandag ønsket han ikke å kommentere hva han ville gjøre, dersom benkeforslagene fikk oppslutning.

Men han uttalte:

— Jeg mener dem som er innstilt av valgkomiteen, besitter den kompetansen som er nødvendig for å drive en moderne toppklubb. Når årsmøtet har valgt en valgkomité, mener jeg det naturlige er at årsmøtet respekterer arbeidet valgkomiteen gjør.

Komiteen kommer på møtet til å gjøre rede for sin innstilling, og stå aktivt opp for denne.

— Må lytte til medlemmene

På Branns offisielle nettsider, er det lagt ut en sak der Tennfjord tydelig ber medlemmene respektere valgkomiteens forslag til nytt styre.

Ingvar Dalhaug mener det ikke er automatikk i at klubbmedlemmene skal støtte opp om valgkomiteen.

Supporterne vil kjempe for at Åshild Samnøy fortsetter i Brann-styret.

— Det er greit at valgkomiteen er valgt av medlemmene, men de er nødt til å lytte til medlemmene. Dersom de ikke gjør det, må de ta konsekvensene, sier Dalhaug.Supportersjef Roger Lillebøe-Hansen, fortalte mandag om grunnene til å komme med benkeforslag om Samnøy.

— Det er fordi vi mener det er viktig for Brann at Åshild fortsetter. Hun er dyktig, grundig og samvittighetsfull i arbeidet sitt. Så vil hun stå for en kontinuitet i et nytt styre, sa Lillebøe-Hansen.

Erlend Vågane, som leder Branns medlemsutvalg, er også innstilt på å kjempe for Samnøy på årsmøtet.

— Hun har gjort en god jobb for klubben og fortjener ny tillit, sier Vågane.