Malmö har kommet med et bud på 1,5 millioner kroner for Branns Andreas Vindheim og før helgen uttalte Vindheim selv til avisen Sydsvenskan at det ville vært et fint steg i karrieren hans å gå til de svenske seriemestrene.

Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt vil ikke bekrefte svenskenes bud, men han er tydelig på at Brann ikke ønsker å selge Vindheim.

— Vi har ikke behov for å selge Andreas. Han er på U21-landslaget, er av mange sett på som en fremtidig A-landslagsspiller og er et produkt av vår egen ungdomsavdeling.

- Så dere selger ham ikke?

— Da skal det betales godt for ham. Vi kan ikke gi ham vekk. Andreas har en markedspris. Vi er så klart i en vanskelig situasjon økonomisk, men vi kan ikke selge ham for la oss si 30 prosent av markedspris av den grunn. Uten å si for mye om det - Andreas er ikke akkurat lønnsledende hos oss, heller.

- Ikke press

Etter det BT har grunn til å tro er Brann og Malmö i forhandlinger om salg av spilleren. Men skåningenes utspill på 1,5 millioner kroner er blankt avfeid. Brann vil ha mer enn det dobbelte for spilleren. Og de ønsker ikke å få Malmö-stopperen Johan Hammar i retur, slik det har vært spekulert i.

- La Vindheim press på dere da han uttalte til en svensk avis at han vil til Malmö?

— Nei, jeg føler ikke det. Akkurat nå er situasjonen at det er vi som bestemmer, Andreas har to år igjen av kontrakten sin.

- Dere er i førersetet?

— Ja, vi har ikke behov for å selge ham. Det vet han om.

Brann har derimot behov for å forlenge kontrakten til Vindheim, som går ut ved årsslutt i 2016. Rune Soltvedt har tidligere i BA ytret ønske om å forlenge denne avtalen. Spillerens agent avfeier dette initiativet nå.

— Det er selvsagt ikke et tema å diskutere noen forlengelse av kontrakten når det nå foreligger et tilbud fra en av Skandinavias største klubber - en klubb som også i år skal i Mesterliga-kvalifisering, sier agent Stig Lillejord.

- Må innse at de er i 1. divisjon

Agenten påpeker at Soltvedt tidligere har uttalt at Brann ikke ønsker å stille seg i veien for ambisiøse spillere som vil videre til større klubber.

— Jeg forstår selvsagt at Brann ikke kan akseptere skambud på sine spillere. Men Brann må innse at de er en 1. divisjonsklubb. De må også se i øynene at kontraktslengden til Andreas minker for hver måned som går, og at det samme da skjer med prisen på spilleren.

- Har dere mottatt et tilbud om ny kontrakt for Vindheim?

— Nei, det har vi ikke.