Her jubler Molde-spillerne etter Joona Toivios mål. Foto: NTB SCANPIX

ODD-MOLDE 2-2Etter kampen snakket de aller fleste om situasjonen som oppsto drøye 70 minutter ut i oppgjøret. Molde-keeper Andreas Linde sto noen få meter foran eget mål og kastet ballen ned på kunstgresset, men målvakten visste ikke at Jone Samuelsen lurte bak ryggen hans.

Sistnevnte var lur og snek til seg ballen, men ble felt av keeperen innen for 16-meteren. Linde fikk rødt kort i ligadebuten, mens Samuelsen og Odd fikk straffespark. Ved krittmerket var Occean sikker og satte inn utligningsmålet.

– Det er veldig merkelig. Jeg går bak han fordi jeg prøver meg, tenkte jeg skulle prøve meg når han spratt den, så sprette han en gang og så kaster han den plutselig ned, jeg smetter inn foran han. Av en eller annen grunn tar han tak i meg, sa Samuelsen til TV 2 etter kampen.

Her snapper Jone Samuelsen ballen fra Molde-keeperen Linde. Foto: TV 2 Zebra

Lå bak

Molde var det klart best laget i den første omgangen, men oppgjøret snudde drastisk etter hvilen. Odd gikk aggressivt ut, scoret to ganger og reddet ett poeng. De færreste trodde at Odd skulle klare å slå tilbake etter at Molde hadde dominert åpningen på kampen.

– Vi gjør en veldig god kamp. Molde er gode, de er bedre enn oss i første omgang, sa Dag-Eilev Fagermo.

Gjestene gikk opp i ledelsen med Mohamed Elyounoussi allerede etter 13 minutter, mens midtstopper Joona Toivio doblet for Molde med en frisparkperle fra distanse 36. minutter ut i kampen.

Bytter

Etter pausen valgte Fagermo å sette inn både Jone Samuelsen og Olivier Occean. Da skjedde det også noe med vertene.

– Vi tok valget fordi vi har en cupkamp på onsdag og møtte Elfsborg på torsdag. Derfor prioriterte vi det. Det var mitt valg, sa Fagermo.

Anført av Chukwuma «Bentley» Akabueze presset Odd på for å få reduseringen. I det 56. minutt sto kun stolpen i veien for Odd-angriperen som banket til fra drøye 20 meter. Minuttet etter var han frempå igjen, og denne gangen traff Bentley nettmaskene etter mye klabb og babb i feltet.

– Odd kom ut i annen omgangen og kjører oss skikkelig. De tar kontrollen og vi henger i snørret da, det gjør vi, sa Molde-trener Erling Moe

Ikke lenge etterpå sikret altså Occean mer jubel for Odd og hjemmesupporterne da han satte straffesparket i mål. (©NTB)