MOLDE: Torsdag ble Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen løst fra sine kontrakter med MFK med umiddelbar virkning.

I går ble det klart at Erling Moe tar over hovedtreneransvaret fram til MFK har fått på plass en permanent løsning.

Det første hinderet blir Dag-Eilev Fagermos Odd. Moe tror Molde skal ha gode sjanser til å slå siste sesongs cupfinalemotstander.

– Det blir spennende. Vi skal ned dit og gjøre det vanskelig for Norges beste utviklingsklubb.

– Er det Odd som er det?

– Ja, de sier det sjøl i alle fall. Så får vi se etter kampen.

– Hvem mener du er best på utvikling?

– Jeg mener at vi suverent er Norges beste utviklingsklubb.

– Er dette et lite stikk til Fagermo?

– Han har vel sitt syn på det. Men vi kommer ned dit med et betraktelig yngre lag enn hva han stiller med. Her driver vi med utvikling, mener Moe.

Kjenner på ansvaret

Moldenseren innrømmer at det ikke er problemfritt å overta jobben til en person han har jobbet sammen med i halvannet år.

– Det har vært opp og ned på den følelsesmessige skalaen for meg. Det er tungt når gode kolleger må gå. Det har blitt mye grubling og mye fram og tilbake for min del. Men utfordringer trigger meg. Det er derfor jeg falt ned på valget om å ta over etter Tor Ole som en midlertidig løsning for klubben, sier Moe.

– Jeg hadde selvsagt ønsket at dette hadde skjedd på en annen måte. Dessverre gikk det sånn denne gangen for «Toro» og Bård. Nå får vi som er igjen ha på oss arbeidsklærne og gå ut og prestere, sier Moe.

– Skullerud og Wiggen fikk sparken på grunn av dårlige sportslige resultater. Kjenner du også på noe ansvar ettersom du også var en del av trenerteamet?

– Ja, selvsagt. Når man er med i et team så er man med på alle måter. Jeg synes situasjonen som oppsto var lei å håndtere. Så er det en gang sånn at det ligger litt i fotballens natur at jeg fikk spørsmålet om å ta over. Det trigget meg. Da går jeg 110 prosent inn for det, så tar vi det derfra, forteller Moe.

Bare midlertidig

Moe forteller at han er innstilt på å ha hovedtreneransvaret så lenge klubben ønsker det. Han er imidlertid veldig klar på at det bare er en midlertidig løsning, og ikke en permanent en.

– Det har klubben vært klar på, og det er noe jeg er innforstått med, sier Moe.

MÅTTE GÅ: Tor Ole Skullerud fikk sparken i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Han har vært i MFK siden 2007, og jobbet også under Kjell Jonevret, Uwe Rösler og Ole Gunnar Solskjær. 45-åringen forteller at han har ambisjoner som fotballtrener, men forteller at han tenker lite på om han kunne vært aktuell som en permanent løsning i MFK.

– Dette er det klubben som bestemmer. Det eneste jeg, sammen med spillerne og resten av støtteapparatet, kan gjøre, er å leverer varene, sier Moe.

Vil sette sitt preg

Søndag gjester MFK Odd i Skien. Moe skal ha en treningsøkt med laget i dag, og selv om tida er knapp vil han prøve å sette sitt preg på laget.

– Radikale endringer vil det ikke bli. Jeg har vært en del av det som har vært her i klubben lenge. Vi har jobbet med kontinuitet over hele fjøla i klubben i mange år nå. Det kommer ikke til å bli store forandringer, men det er klart det er detaljer jeg ønsker å legge til, slik at jeg setter mitt preg på det, jeg også.

Onsdag møter MFK Viking i kvartfinalen av cupen, og uka etterpå venter Standard Liege i playoff til Europa League. Det er med andre ord fortsatt mye å spille for.

– Det viktigste i den perioden vi går inn i nå er selvsagt å vinne fotballkamper. Det er jo det vi lever av.

– Hvorfor har ikke MFK vunnet oftere i år?

– Det er viktig at du sier oftere, for vi har jo vunnet kamper i år også. Det er vel en sammensatt ting. Jeg klarer å dra positive ting ut av kamper hvor vi ikke har fått det resultatet vi har fortjent. Det som er viktig nå er at vi klarer å bikke jevne kamper i vår favør, slik at det blir 2-1 i stedet for 1-2. I cupen har vi jo vært strålende. I europacupen har vi, tross smellen sist, hatt en god kvalik. Nå skal vi inn i en runde til hvor vi skal vinne. Vi har mye å se fram til og glede oss til, sier Moe.

PS. Tor Ole Skullerud har ikke svart på noen av henvendelsene fra Romsdals Budstikke.