Dette er sentrale spørsmål som danser rundt i korridorene på CLS i disse dager. Og mye kan løses dersom Barrantes blir solgt. Paradoksalt nok, for spillemessig er det liten tvil om at Barrantes er mer enn god nok for dette AaFK-mannskapet.

Tjener best

Men samtidig ønsker Barrantes og familien hans å flytte på seg. Til utlandet, til en liga som betaler mer enn de 2,5 millioner kronene Barrantes har i årslønn i AaFK.

Henrik Hoff, daglig leder.

Han er soleklart på lønnstoppen i klubben, og har også utgående kontrakt i år. Dersom han går ut sesongen i AaFK, får AaFK null og niks for ham. Nå krever klubben minimum 300.000 euro for ham, noe som er billig for en såpass merittert spiller. Men Barrantes blir 32 år i år, og da er han ikke veldig attraktiv på overgangsmarkedet.Men forsvinner han, blir midler frigjort på lønnsbudsjettet. Og da kan det løsne også med tanke på Ulvestad, Fellah og en kantspiller. AaFK har ikke en eneste erklært ving i stallen, noe som er et klart svakhetstegn.

— Vi kan ikke sette inn støtet overfor en mulig nykommer før vi har avklart en del ting internt i klubben. Og da snakker vi økonomi, forteller Henrik Hoff.

Faresignaler

Som også ser faresignalene ved å kanskje selge Barrantes.

  • Dersom han forlater oss, begynner det å bli lite rutine igjen i stallen. Vi har kjempetro på de mange ungguttene våre, men det er et tøft klima i eliteserien. Så vi trenger en del karer utpå der som har vært med på dette før, sier han.

Fredrik Ulvestad trente med AaFK også tirsdag, og klubben håper fortsatt på å bli enig med ham om en ettårskontrakt.

- Hvorfor ikke en korttidskontrakt fram til sommeren?

  • Det er ikke tillatt i Norge. Man kan kun skrive en kontrakt som strekker seg til 31. desember – minst. Vi er åpne for å hente tilbake Fredrik, som har vært en veldig viktig spiller for oss. Men hvor nær vi er å bli enige, vil jeg ikke kommentere, sier Hoff.

Ulvestad er Bosman-spiller, og dermed er han ikke avhengig av åpne overgangsvinduer i samme grad som kontraktsbundne spillere.

Mange muligheter

  • Det er mange land som kan hente inn Bosman-spillere fortsatt, blant annet England og Danmark. Så Fredrik har fortsatt muligheter til å havne i utlandet nå, slik han ønsker. Samtidig holder altså vi døra åpen for at han kan fortsette karrieren i AaFK, om det passer ham best akkurat nå, opplyser AaFK-direktøren.

AaFK hadde et tilbud på Ulvestad, fra Molde FK, sist august. Tilbudet var på rundt tre millioner kroner, men da takket AaFK nei.

  • Da tilbudet kom, kjempet vi om å stå i eliteserien. Vi hadde ikke lyst til å svekke mannskapet vårt der og da, og sa nei til salg. Kanskje hadde vi overlevd selv om vi hadde solgt Fredrik da, men dette var et valg vi gjorde ut fra situasjonen slik den var da, sier Hoff.

Som slår utvetydig fast at en kantspiller fortsatt har topp prioritet i klubben.

  • Det stemmer. Vi vet vi er tynt besatt på kantene, og onsdag skal jeg ha et møte med Sport i klubben der vi går gjennom spillerstallen og finner ut hva som kanskje bør gjøres. Dette er møter vi selvsagt har hatt tidligere også, men det er greit å summere opp med jevne mellomrom hvor vi står. Men som sagt, vi har hele tiden en anstrengt økonomi å ta hensyn til, så det nytter ikke å drømme seg vekk om mulighetene for å hente inn dyre nykommere, fastslår han.

Ny Tangopool

AaFK har rullet i gang en ny Tangopool, kalt Tango 2015, men Hoff sier at han ikke har oversikt over hvor mange penger som er på plass der foreløpig. Det er i hvert fall plass til flere investorer der, det er det alltid, smiler han.

Så uansett hvordan man snur og vender på det, er Michael Barrantes en nøkkelperson i hva AaFK har råd til å foreta seg på overgangsfronten de neste ukene. Blir han solgt, kan nye folk hentes inn. Blir han ut kontrakten, kan det bli kun kosmetiske endringer i stallen.

Samtidig er Barrantes en nøkkelspiller også på banen. Men når han selv ønsker seg vekk til grønnere beitemarker, er det trolig best for alle parter å la ham gå.

Om AaFK finner en kjøper.