En gang i uka skal storscorer Erling «Yttis» Ytterland trene AaFKs spisser. Harald Aabrekk er sikker på at det vil gi gode resultater.

Ytterland er trener for AaFKs guttelag, som blant annet skal delta i landsserien som starter denne sesongen. Men han skal også bruke tid på å gjøre A-lagets spisser bedre.

– Harald vil ha med egen folk som jobber i systemet og jeg synes det er greit å bidra. Jeg har vært angrepsspiller selv og avsluttet mye, så innenfor det området kan jeg en del, sier han til Sunnmørsposten.

Enkle ting

I går ledet han flere avslutningsøvelser som Leke James, Carl Björk, Torbjørn Grytten, Mustafa Abdellaoue og Michael Barrantes fikk prøve seg på.

– Hva er det du kan tilføre disse spillerne?

– Jeg tror det handler om små og enkle ting. Det er mange som tror det er så vanskelig å score mål, men det er ofte det enkle som er det beste. Jeg er for eksempel opptatt av treffpunkt på ballen i boksen. Det handler om å bruke innsiden mer, ikke bare banke til, mener han.

«Yttis» er blitt fortalt at han har scoret rundt 170 mål for AaFK, men mener selv det kan være snakk om flere.

– Det beste avslutningstrenerne må sellsagt stille opp. Det var ikke vanskelig å se at spissene hadde det kjekt. «Yttis» er mye flinkere enn folk tror, mener Aabrekk.

– Det spissene får på en trening her, er det samme som på tre uker med fellestreninger. Det er litt av grunnen til at vi prioriterer individtreninger med avslutninger for spissene, sier AaFK-treneren.

Mer mål

Ytterland er sikker på at spissene kommer til å score flere mål enn i fjor. Leke James ble AaFKs toppscorer med ti seriemål på 23 kamper.

– Jeg kan ikke love for mye, men det skal mye til for at spissene scorer færre enn i fjor.

Han synes ikke spissrollen har endret seg for mye siden han selv var aktiv.

– Den største forskjellen er at man har dårligere tid og må avslutte hurtigere.

– Er lavere tempo grunnen til at du scoret så mye tidligere?

– Det kan diskutere, men man kan kanskje si at jeg hadde scoret mer med høgere tempo, sier han og gliser.