I slutten av forrige uke skrev marokkanske medier at Karnass kunne bli klar for FAR Rabat denne uken. Da Sunnmørsposten konfronterte Aabrekk med det i formiddag, svarte han slik.

– Jeg vet Karnass har vært sjuk, men hva som skjer utenom det vet jeg ikke. Jeg har fått med meg at det er en del spekulasjoner i Marokko.

Overrasket Aabrekk

Senere på dagen kom det stadig flere bekreftelser på at 24-åringen hadde skrevet under på en 2,5 årskontrakt. Det var opplysninger som overrasket Aabrekk da vi snakket med han etter ettermiddagstreningen var ferdig. Han trodde marokkaneren var i Ålesund, og spurte flere ganger om han virkelig var i Marokko.

– Jeg visste ikke at han var klar, men da har klubben solgt han da. Det er innenfor det og jeg har ingen problemer med det, sier han.

– Du synes ikke det er rart at han har skrevet under uten at du visste det?

– Nei, jeg har visst at det var to utfall. Enten at han ble solgt eller at han ble værende. Det er mulig Henrik (Hoff) har prøvd å ringe meg, for jeg har ikke mobilen med meg på trening, forklarte Aabrekk.

Kona ville ikke flytte

Klubbdirektør Hoff bekreftet overgangen først i kveld.

– Vi var sjanseløse til å beholde ham. Han har kone og en liten datter som kun er noen måneder gammel, og kona ønsket ikke å flytte til Norge. Og det familiære gjorde at han ikke orket å være her lenger. Han har rett og slett slitt med å tilpasse seg norsk levesett, sier han.

AaFK har ikke sluppet kantspilleren gratis tilbake til marokkansk fotball.

– Vi fikk en overgangssum for ham, men sum vil jeg ikke ut med. Vi ønsket å beholde Karnass, for vi ser jo alle at vi nå har manko på kantspillere.

Spillerens valg

Hoff understreker at salget ikke var noe AaFK presset fram, men kun spillerens valg.

– Vi skal forhåpentligvis hente inn en ny erstatter for Karnass. Det kan bli nordmann og det kan bli utlending. Vi leter bredt, vi ønsker den rette spilleren uansett hvor han kommer fra.