Salget av en utilpass El Mehdi Karnass førte AaFK innenfor «utlendingskvoten», men sørget også for at lagets eneste rene kantspiller forsvant.

– Vi har en jobb å gjøre nå, sier trener Harald Aabrekk. For etter Karnass ble solgt til FAR Rabat mandag, står klubben igjen uten en eneste ren kantspiller.

Henrik Bjørdal hadde stor suksess på høyrekanten i fjor, men er opprinnelig indreløper. Torbjørn Grytten ble også benyttet på kanten i fjor, men Aabrekk slår fast at Grytten er «en bakromsspiss».

– Vi må kalle en spade for en spade. Vi har ikke noen rene kantspillere nå. Så enkelt er det, sier AaFK-treneren om sin egen spillerstall.

Prosessen er i gang

Etter treningen i går, ble det holdt et møte for å diskutere spillerlogistikken i klubben. Både Aabrekk og Hoff har beskrevet midtbanesituasjonen som «ubalansert». Og det var før salget av Karnass.

– Alle midtbanespillerne våre er enten sentrale midtbanespillere eller indreløpere. Nå må vi se på hva slags kantspiller vi ønsker oss. Vil vi ha en driblefant, et hurtigtog eller en innleggsving?, forklarer treneren. Og forhåpentligvis finner de en erstatter med norsk pass.

– Vi skal ikke binde oss helt til det, men vi må følge lover og regler. Nå er vi akkurat innenfor «utlendingskvoten» (ni spillere, jour. anm.) og bør vi helst se mot det norske markedet. Og det er dyrt når man skal erstatte en spiller som Karnass. Og det må vi. . Vi kan ikke bli naive nå. Det er allerede mange spillere fra førsteelleveren i fjor borte, spesielt rutinerte spillere.

Roser Hoff

For selv om marokkaneren ikke var en umiddelbar toppsignering for AaFK, er Aabrekk klar på at de har mistet en meget god spiller.

– Jeg skulle helst beholdt han. Han var en spiller som skulle dra oss mot toppen. Jeg har sett han i aksjon i afrikansk Champions League mot de beste lagene der. Dessverre fikk han ikke vist det her på den korte tiden i AaFK, sier Aabrekk om spilleren han anbefalte.

Men han roser også jobben Henrik Hoff gjorde for å få et salg på plass. Overgangsvinduet i Marokko stengte nemlig i går, 13. januar.

– Vi visste at Karnass slet her, og da er det viktig at vi er profesjonelle. Henrik gjorde en strålende jobb for å få den overgangen på plass med det tidspresset som var, sier Aabrekk om AaFKs daglige leder.