BRAKKA (adressa.no): Da klokken passerte 12 dagen etter siste seriekamp sto kaken klar til servering på Brakka på Lerkendal.

Rosenborg-spillerne, som var ute og festet med fansen natt til mandag, hadde fått fri og glimret med sitt fravær alle som én.

Mener festen begynte for tidlig

Til stede var heller ikke Kåre Ingebrigtsen. Klokken nærmet seg halv ett før RBKs hovedtrener kom inn på Brakka sammen med assistenttrener Erik Hoftun.

— De begynte for tidlig, sier Ingebrigtsen, sedvanlig muntert.

— Jeg hadde et møte klokken 11, så da får jeg ikke med meg alt. Men jeg tror ikke det har noe å si at jeg står over en av de kakefestene, følger han opp.

I fjor ble det kake da seriegullet ble feiret, og likeså dagen etter cupfinaletriumfen.

— Vi håper det blir en tradisjon med to ganger i året uti november. Men det er mange kaker, og det å være med på alle er jeg litt usikker på om er bra for toppformen min, sier Ingebrigtsen.

Årsaken til fraværet da kakefesten begynte vil nok glede mange med hjertet i Rosenborg. Temaet for møtet var nemlig neste sesong.

— Vi har noen ting vi må få på plass før 2017, men nå begynner det meste å ordne seg, forteller han.

Ga vekk kakestykket

Ingebrigtsen ordnet seg et kakestykke da han dukket opp, men det var mest til ære for tv-fotografen. Kakestykket ble gitt bort, mens treneren selv satte seg ned med to skiver med grovbrød. Ingen ekstravaganse for mannen som søndag kveld kunne smykke seg med sitt andre seriegull i sin andre hele sesong som Rosenborg-trener.

I fjor ble det cupgull også. Denne sesongen er Rosenborg klare favoritter til å gjenta bedriften, i og med at det er førstedivisjonsklubben Kongsvinger som står på motsatt banehalvdel i cupfinalen 20. november.

— Hadde du trodd det skulle være mulig?

— Når du skal trene Rosenborg er alt mulig. Men det er klart at man kunne ikke drømt om mer. Det har vært en fantastisk tid, sier Ingebrigtsen.