Harstad – Tromsø 2.-lag 3-2

Mens de fleste A-lagsspillerne var hjemme i Tromsø, reiste Johnsgård til Harstad sammen med Lasse Nilsen og Fredrik Michalsen fra A-laget, for å spille reservelagskamp borte mot Harstad.

Det tok ikke mer enn 24 minutter før målsniken fra Senja sendte reserve-«Gutan» i ledelsen, da han styrte et skudd fra Michalsen på vei mot mål og styrte skuddet forbi HIL-keeper Alex Jensen.

HIL svarte

Det tok imidlertid ikke mer enn seks minutter før Harstad svarte, da spillende trener Torkild Nilsen (37), skrudde et frispark like utenfor 16-meteren forbi TILs unge keeper Jakob Karlstrøm.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1 etter en jevnspilt 1. omgang.

Like før timen var spilt fikk TIL straffe. Fredrik Michalsen skjøt til venstre for mål og selv om Alex Jensen slengte seg samme vei, gikk skuddet over Harstad-keeperen fra 11 meters merket og dermed sto det 2-1 til TIL 2 etter 58 minutters spill.

Snudde på tre minutter

Men TIL 2 viste nok en gang mangel på rutine etter de nok en gang slapp Harstad tilbake i kampen. Kun fire minutter senere utliknet Magnus Kjelseth for HIl, da han fikk ballen på kanten av 16 meteren og dunket den inn i hjørnet. Dermed var lagene nok en gang like langt.

Men nå var det Harstad som ville mest. Kun tre minutter senere hadde HIL snudd fra 1-2 til 3-2. Kaptein Kristian Ellefesen presset TIL-forsvaret til å glippe ballen, kom alene igjennom med TIL-keeper Jakob Karlstrøm, og satt ballen iskaldt imål mellom beina på TIL-keeperen

Tøft sesong

TIL 2 sto med seks poeng før kampen med to hjemmeseiere og to bortetap. Årets tredje bortetap ble en strek i regninga for det unge TIL 2-mannskapet som nå kun står med seks poeng på sesongens fem første kamper. TIL er i øyeblikket på 7.-plass, som akkurat vil fornye kontrakten i divisjonen, etter neste års omlegging der man kutter to avdelinger.

Harstad sto med skarve to poeng — og uten seier - på de fire første kampene og årets første seier var særdeles kjærkomment for naboene fra lenger sør i fylket, som nå er oppe i fem poeng, kun poenget bak TIL 2.