ALFHEIM: Mandag kom nyheten om at Gamst’n er ute resten av vårsesongen med delvis avreven muskel i lysken.

Det betyr at han er ute resten av kampene i mai før fotballferien starter. Første kamp etter ferien er 1. juli mot Lillestrøm.

– Hadde jeg visst om jeg var 100 prosent hadde jeg sagt lottotallene også. Det er ikke garanti for noe, men målet er 1. juli, sier Gamst Pedersen til iTromsø.

– Men du garanterer at du kommer tilbake?

– Ja. Det er jeg 100 prosent sikker på. Hvis ikke hadde jeg ikke stått her.

Mye bannskap

Men 34-åringen var i svært godt humør, og latteren satt løst på pressetreffet på Alfheim i går ettermiddag.

– Du må håndtere oppturer og nedturer. Det er en del av livet og den proffe hverdagen. Jeg har vært med på mye, og står godt rustet. Da tåler jeg en sånn skade, sier 34-åringen.

SYKEMELDING: Morten Gamst Pedersen signerer papirene som sier at han blir sykemeldt fra fotballspill de neste ukene.

Da han kom til Tromøs var Bård Flovik og resten av trenerapparatet meget forsiktige med å matche ham inn mot kamper. Nå venter en ny, tung opptreningsperiode for den tidligere England-proffen.

– Jeg kommer til å være forbanne på sykkel og det som finnes, men den energien får jeg bruke godt. Kanskje jeg kan ta den ut på Vegard (Nergård), sier han og ler.

Klar 1. juli

Bård Flovik var både lettet og skuffet da iTromsø intervjuet ham på Alfheim i går. Glad for at skaden ikke var verre, men ditto trist for å miste en fabelaktig fotballspiller.

– Han er ute i en periode med mye kamper, men det kunne ha vært verre. Det kunne ha vært alvorlig, og derfor har vi brukt tid, sier Bård Flovik til iTromsø.

Målet er å ha 34-åringen frisk og rask når TIL møter Lillestrøm 1. juli.

– Vi er optimistisk på det, og får bruke juni godt. Jeg håper han konkurrerer om en plass 1. juli.

– Målet er 1. juli, men jeg kan ikke garantere noe, sier Gamst Pedersen selv.