STAVANGER: Hans menn holdt stand i 78 minutter, men derfra og inn var det Viking, Viking og atter Viking. Til slutt ble det 0-2-tap.

— Jeg er ekstremt skuffa. Vi fikk kampen akkurat som vi ville ha, og burde ha scoret først. Hvis vi scorer først tar vi poeng her, sier Flovik til iTromsø i Stavanger.

— En mental trøkk

Fram til det siste kvarteret, der TIL raknet, sto det 3-3 i målsjanser. Gjermund Åsen var TIL-spilleren som kom nærmest nettkjenning med sitt solpeskudd etter 48 minutter. I stedet ble det Viking-fest i Stavanger.

— Det er for svakt det siste kvarteret, sier Flovik.

- Det virker som spillerne gir opp etter 0-1.

— De var slitne. Det er sikkert en mental trøkk å få det baklengsmålet. Men vi skaper for mange store sjanser til ikke å score mål. Det er en kamp som vi fikk akkurat som vi ville ha, gjentar Flovik.

Mener Viking var ideløse

Hans to siste borteturer i eliteserien har gitt 0-4— og 0-6-tap, og således var lørdagskampen en opptur. Men det kunne ha sett lysere ut.

— Viking ble ideløse mot slutten. Jeg er veldig fornøyd med planen og gjennomføring fram til det siste kvarteret. Vi skal være mer presis og holde hodet kaldt, sier Flovik.

— Jeg er j… skuffa, sier han og ser ned i bakken.

Aron på benken

På topp startet Thonas Lehne Olsen og Sofiane Moussa. Verken Christer Johnsgård eller en skadet Runar Espejord var med, så Aron Sigurdarson ble først kastet innpå etter 81 minutter, da TIL lå under 0-1. — Han kommer inn så sent utelukkende fordi Lehne gjør jobben defensivt. Gjermund stengte venstresiden totalt. Moussa kunne vært tatt av, men han var god på dødball, sier Flovik om lørdagens taktikk.

- Bør produsere mer

iTromsøs sjansestatistikk teller tre TIL-sjanser. «Gutan» står med ett bortemål i år, og det kom i første serierunde mot Molde.

Siden det har TIL 380 minutter uten mål på bortebane.

— Vi bør produsere flere sjanser enn vi gjør. Det slurves i sistepasningen og i avgjørende øyeblikk. Men det ble bare nesten, og det er bittert å sitte igjen med null poeng, sier Gjermund Åsen til iTromsø.

— Det er vanskelig å si hvorfor vi ikke scorer mål. Vi har ferdighetene til det, sier Flovik skuffet.