Nord-Irlands Conor Washington og Ukrainas Yevhen Khacheridi i duell i haglværet. Foto: NTB scanpix
Dommer Pavel Kralovec stoppet kampen. Foto: NTB scanpix

UKRAINA — NORD-IRLAND 0-2

Det var spilt 57 minutter av EM-kampen mellom Ukraina og Nord-Irland da et voldsomt uvær rammet Lyon.

Enorme haglkuler gjorde det utrivelig både for tilskuere og spillere.

SE BILDER AV UVÆRET ØVERST I SAKEN.

Dommer Pavel Kralovec fra Tsjekkia sendte spillerne inn i spillertunnelen. Heldigvis varte ikke uværet mer enn noen minutter, og kampen kunne da settes i gang igjen.

Andre EM-saker:

Seks minutter overtid

Nord-Irland ledet 1-0 etter scoring av Gareth McAuley da kampen ble avbrutt.

Dommeren la til hele seks minutter på grunn av pausen, men i stedet for ukrainsk utligning satte Nord-Irland inn 2-0 helt på tampen ved Niall McGinn.

Dermed er Nord-Irland for fullt med i kampen om en plass i åttedelsfinale. Mannskapet til Martin O'Neill tapte første kampen i EM, men står nå med tre poeng. Ukraina har tapt begge sine kamper.

Grønt folkehav

Den 36 år gamle West Bromwich-stopperen Gareth McAuley ble den store helten for nordirene. Foran et grønt folkehav stanget han inn 1-0 fra fem meter på et frispark slått av Oliver Norwood fem minutter ut i annen omgang.

Med regnet piskende i ansiktet stormet han mot nordirene på tribunen før han ble overfalt av lagkamerater i lykkerus.

– Det er spesielt å score. Det kommer til å synke inn i løpet av de neste dagene. Det var en lagprestasjon i kveld, en flott reaksjon på tapet for Polen, sier McAuley.

– Vi hadde noe å bevise for oss selv. Vi var skuffet over intensiteten (mot Polen), men det har vi gjort godt igjen nå. Dette gir oss selvtillit, men vi har en tøff kamp foran oss, sier han videre.

Ukraina presset etter hvert på for utligning. Den kom aldri, selv om de gulkledde hadde sine sjanser. På overtid kontret Nord-Irland inn 2-0. Niall McGinn smalt ballen i mål på et godt skudd.

Nord-Irland møter Tyskland i siste kamp i gruppespillet.