Italia-profilen kjørte 270 kilometer for å legge VM-gullmedaljen i materialforvalterens kiste.

England-Wales 2-1

LENS (Aftenposten): — Om jeg føler meg yngre enn noensinne etter dette? Vel, når jeg ser meg selv i speilet kan jeg ikke late som jeg er 40 år lenger. Men lidenskapen og entusiasmen har jeg beholdt.

I øsende regnvær kom landslagssjef Roy Hodgson småløpende de 200 meterne fra Stade Bollaert-Delelis til det provisoriske pressesenteret her i Lens.

LETTET SJEF: Roy Hodgson applauderte til de engelske supporterne etter 2-1-seieren. Foto: CARL RECINE, REUTERS

Smilende. Lettet. Tydelig stolt. I ni minutter svarte han på spørsmål om Englands triumf mot Wales. Om superbyttene. Om hvorfor han ikke startet med dem han byttet inn. Om Englands muligheter videre i EM. Men det var ett spørsmål 68-åringen likte spesielt godt. Det fra den østerrikske journalisten om han følte seg yngre enn noensinne, at det kunne se slik ut på jubelscenene etter at Daniel Sturridge to minutter på overtid hadde sendt England til himmels.Hodgson smilte. Og han smilte. Og han smiler trolig fortsatt.

Så mye betydde Englands 2-1-seier mot Wales i "Battle of Britain".

Avgjorde på overtid

Gareth Bale sendte Wales i ledelsen på et frispark fra 30 meter få minutter før pause. Da så det stygt ut både for England og landslagssjef Roy Hodgson.

Men i pausen tok Hodgson grep og satte inn to nye spisser.

Daniel Sturridge la innlegget da Jamie Vardy scoret 1-1-målet 10 minutter ut i andre omgang.

Og på overtid sørget Daniel Sturridge for vinnermålet.

Da tok det helt av både blant spillere, støtteapparat og supportere. Landslagssjef Hodgson så ikke ut som han var 68 år, men 18. Sjelden har vi sett EMs eldste landslagssjef juble så mye for en scoring.

— Det var en enorm følelse å score det målet. Det var helt uvirkelig. Jeg er takknemlig for at sjefen ga meg muligheten og for at Gud tillot meg å score, sa matchvinner Sturridge.

— Alle her ønsker å starte kampene. Men dette er et lagspill, vi er sammen om dette. Når du får sjansen som innbytter ønsker du å gjøre en forskjell, og heldigvis klarte jeg å gøre det i dag, konstaterte Vardy.

Jamie Vardy scoret for England.

Advarer mot å ta av

Han var lykkelig. Men Sturridge advarte mot å ta helt av. For avansementet er fortsatt ikke sikret. Kanskje må de ha ett poeng i den siste kampen mot Slovalkia.

— Det er fortsatt en kamp igjen og ingen skal få blli for opprømte nå. Men atmosfæren her, og det gode forholdet mellom de to nasjonene, er helt utrolig. Det er stort å hjelpe guttene til å vinne. Både min bror og fetter har reist hit for å se kampen, og det var stort for dem å oppleve dette, fastslo Sturridge.

Gareth Bale scoret på et frispark fra nærmere 30 meter tre minutter før pause. Han ertet England før kampen, om at ingen engelske spillere var gode nok for Wales, men det var han som måtte rusle av banen med tap.

— Det er en stor skuffelse, men jeg er veldig stolt av alle sammen. Vi ga alt, som vi alltid gjør. Vi er veldig skuffet nå, men vi har et sterkt lag og turneringen er ikke over for oss riktig enda. Vi vil gå inn i den neste kampen (mot Russland) med enda mer styrke, sa Bale.

Levde ikke opp til hypen

Det startet allerede i 9-tiden på morgenen. Britiske supportere hang ut av barvinduene i den lille nordfranske byen Lens.

Det var synging og forbrødring mellom de to landenes supportere. Heldigvis ble det ikke rapportert om bråk, som fryktet på forhånd.

Om det var et enormt trøkk i gatene i timene før kamp, var det ellevilt inne på Stade Bollaert-Delelis.

Det var klart for "Battle of Britain", som det har vært snakket om i månedsvis i England og Wales.

Men selv kampen klarte ikke å leve opp til forhåndshypen.

Wales forsvarte seg godt, de var stramt organisert, og England klare aldri å bryte ned nabolandets etablerte forsvar.

Det gikk for sakte, balltempoet var for lavt. Det var likevel England som skapte det som var av sjanser.

Bales frispark sendte Wales i ledelsen.

Fulltreff fra BaleRaheem Sterlings fikk en enorm mulighet etter innlegg fra Adam Lallana. Men Sterling er ikke en god avslutter, han skjøt ballen over mål fra fem meters hold.

England følte seg snytt for straffe da ballen traff hånden til Wales-forsvarer Ben Davies.

Og Chris Smalling headet rett utenfor mål.

England klarte ikke å finne ut av Wales. Og så var det duket for Bale-show på frispark. Fra nærmere 30 meters hold plasserte han ballen nede i Joe Harts venstre hjørne. Englands keeper fikk den ene hånden på ballen, men klarte ikke å avverge scoring. Det var en keepertabbe fra Englands sisteskanse.

På benken sukket landslagssjef Roy Hodgson oppgitt, før han slukket sorgen med en slurk av vannflaska.

Wales var i himmelen. England var i trøbbel.

"England´s going home", ljomet det i Wales-svingen. Det dirret i tribune-betongen.

Vardy-party!

Roy Hodgson måtte finne på noe lurt. Inn med Jamie Vardy og Daniel Sturridge. Ut med Kane og Sterling.

Det viste seg fort å være et smart trekk. Innbytterne skapte nye energi i England. "Three Lions" så skarpere ut.

10 minutter ut i omgangen kom utligningen. Begge innbytterne var involvert.

Sturridge løftet ballen inn i feltet, Wales-kaptein Ashley Williams headet ballen mot eget mål, offsideplasserte Vardy dunket ballen i mål fra tre-fire meters hold. En sterk prestasjon av innbytteren, men like sterkt og våkent av assistentdommeren som så at ballen kom fra en motspiller.

Kampen så ut til å ende 1-1. Men på overtid plasserte Sturridge ballen i korthjørnet. 2-1— til England og Battle of Britain hadde fått en vinner.

Kan puste lettet ut

Byttene vant kampen for England. Og de kan ha reddet Hodgsons jobb.

For 68-åringen måtte levere i dette mesterskapet for å beholde jobben i to år til.

Nå kan England puste litt lettet ut. De engelske journalistene som kritiserte Hodgson for laguttaket, hyllet ham for geniale bytter.

Men så kan man lure på hvorfor Hodgson ikke brukte Vardy og Sturridge fra start?

— Innbytterne pleier å være viktige i alle turneringer. Det er en lang turnering, det kommer kamper tett, det er 23 spillere i alle nasjoners tropper, og det er naturlig at noen blir skuffet over ikke å få spille. Det kreves management. Man må tenke på mange faktorer i en turnering. Blant annet slitasjen. For eksempel valgte Frankrike å ikke bruke Paul Pogba og Antoine Griezmann fra start mot Albania. De kom i stedet inn friske og uthvilte. Det hjalp, gjorde det ikke?