— Vi i familien er utrolig stolte av ham, sier Oddvar Mykland til Fædrelandsvennen.

Pappaen til gårsdagens store helt har fulgt sønnens karriere siden han startet å sparke fotball. Myggen har spilt flere magiske kamper for Start i eliteserien. Han har vært proff i Tyskland og Hellas. Blitt seriemester i Danmark for FC København. Spilt EM og VM for Norge. Men Oddvar Mykland har aldri opplevd noe artigere enn det som skjedde på Sør Arena i går. Sammen med 11028 tilskuere så han Myggen gjøre comeback – 4 år og én måned siden han sist spilte en fotballkamp.

- Det er den største opplevelsen jeg har hatt med Myggen på banen. Det var rett og slett en opplevelse for livet. Jeg glemte å tenke da han kom inn , sier den mangeårige journalisten.

At motstanderen het Sandnes Ulf og serien 1.divisjon brydde verken de 11028 tilskuerne eller pappa-Mykland seg om.

— Han har grunn til å være stolt av seg selv, men det er klart jeg er stolt jeg også. Det er hele familien. Pelle og Jonas (sønnene) har hatt et ønske om å se pappa i Start- drakt. I dag fikk de det, og det er stort, sier Mykland, som slett ikke er overrasket over at sønnen nådde sitt første store mål etter at bestemte seg for å snøre på seg fotballskoene igjen.

- Han har hatt en jernvilje helt siden han var liten. Den har han tatt frem igjen nå , sier Oddvar Mykland.