I sommerens VM gjorde Costa Rica-keeper Keylor Navas en innsats som ble lagt merke til. Klubbsesongen for Levante var også god, og han er kåret til forrige sesongs beste keeper i La Liga. Real Madrid la derfor 10 millioner euro på bordet og sikret seg keeperen på en seksårskontrakt. Interessen for 27-åringen har imidlertid strukket seg langt utover det normale i hjemlandet.

Av en ukjent grunn har 24 av Costa Ricas «statsansatte agenter» misbrukt sin tilgang til en database til å hente ut informasjon om Navas og søstrene hans, skriver nyhetsbyrået AP.

Sint Navas

Det er en intern granskning hos Costa Ricas myndigheter som har avslørt at de 24 politiansatte skal ha forsøkt å få innsyn i keeperens personlige liv.

Keylor Navas reagerte med sinne da han fikk høre om dette.

— Jeg er rasende, privatlivet mitt og familiens er utsatt for et overgrep. Jeg har bedt advokatene mine i Costa Rica om å ta de nødvendige rettslige skrittene, sier Navas, som i et cupoppgjør onsdag sto sin andre kamp i Real-målet denne sesongen.

Søstrene også spionert på

Ifølge myndighetene i Costa Rica skal datamisbruket ha foregått i juli og august.

Ikke bare Navas personlig har mottatt uønsket granskning. En av de 24 agentene skal også ha tatt seg til rette og hentet ut informasjon om søstrene hans.

— Agentene har bare tilgang til å ta seg inn i databasen når de driver med politietterforskning, noe som gjør aktiviteten deres til veldig alvorlige brudd, sier departementssjef Francisco Segura, som sier at det «finnes ikke noen mulig forklaring som kan forsvare dette».