RUKA: Stina Nilsson tok sesongens første stikk i sprintduellen med Norge og Maiken Caspersen Falla. Nilsson er blitt svenskenes nye skiyndling etter en tung fjorårssesong for Charlotte Kalla. Den norske OL-mesteren merker at det er stor interesse for duellen i nabolandet.

Går ikke utover selvtilliten

— De svenske journalistene er ivrige, det er sprint som er det store for dem, mens det i Norge er mer fokus på distanserennene. Jeg føler meg jo viktigere i Sverige enn i Norge, så da er det ekstra stas når man slår dem, sier forrige sesongs vinner av sprintcupen, og utdyper:

— I Norge vil de fleste journalistene snakke med Marit (Bjørgen), Therese (Johaug), Ingvild (Flugstad Østberg) og Heidi (Weng), mens jeg blir nummer fem eller seks på listen. I Sverige føler jeg at «der vil de snakke med meg», sier hun og ler.

Nå har Nilsson sikret seg en ledelse på 20 poeng i sprintsammendraget, uten at det er i nærheten av å bekymre Falla.

— Jeg lar ikke selvtilliten knekke av en annenplass. Jeg var ikke så fornøyd med skiene, og sporene var ikke så gode, sier hun, og legger til at hun nå er i utfordrerposisjon før neste helgs renn i Lillehammer.

Nilsson: — Veldig kult

Nilsson var naturligvis kjempefornøyd med å starte den nye sesongen med seier i første forsøk. Hun setter også pris på duellene med Falla og all oppmerksomheten det gir.

— Det er veldig kult at det er så stor interesse for sprint i Sverige, jeg tror det kommer til å bli mange tøffe dueller med Maiken i vinter, sier Nilsson.

Det tror også Norges trener, Roar Hjelmeset.

— Det er nok hun som vil gi oss størst utfordringer utover vinteren. Vi så i fjor at hun gikk bra, nå er hun i tillegg blitt ett år eldre. Hun er en løper det skal bli veldig vanskelig å slå, men jeg tror ikke Stina skal vinne alle løp utover vinteren. Jeg tror vi skal klare å slå henne noen ganger og, sier han og ler.

Det norske laget slet litt med å få gode nok ski, spesielt festet var vanskelig. Det første til at Falla måtte løpe fiskebein i bakken inn mot stadion, der har hun alltid pleid å klare seg med diagonalgang.

— Jeg tror ikke jeg har brukt så mye fiskebein siden jeg var 12 år, sier Falla og ler.

Heidi Weng gikk inn til tredjeplass lørdag.

Hør Aftenpodden Sport. Hvor det blir sjakksnakk, Steven Gerrard, Bjørgen-maskinen og kalkuner på Manhattan: