Politiet søker etter en stasjonsvogn etter at en kvinnelig syklist ble påkjørt i Osloveien i Trondheim tirsdag formiddag. Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

En kvinnelig syklist meldte tirsdag formiddag at hun var påkjørt av en bil i Osloveien ved Marienborg i Trondheim. skrev Politiet Sør-Trøndelag påTwitter ca. klokken 11.45.Karl Lima, manager for Team Hitech — laget som Cecilie Gotaas Johnsen sykler for - sier til Adresseavisen at det er Gotaas Johnsen som er rammet, og at hun muligens har pådratt seg et nytt brudd i skulderen.

— Dette var veldig beklagelig. Jeg har fått en melding om at hun var på vei hjem fra trening, og at en sint bilist kastet seg foran henne og bråbremset - slik at hun veltet, sier Lima.

LES INTERVJU MED GOTAAS JOHNSEN ETTER ULYKKEN:

— Gjort med vilje

Gotaas Johnsen ble hentet av ambulanse. Det var et vitne som varslet politiet om ulykken, opplyser operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt.

— Om bilføreren har stukket av eller ikke merket påkjørselen, er uvisst. Vi savner uansett bil og fører, sier Handegard i 12.50-tiden

Cecilie Gotaas Johnsen, her etter en velt i sykkel-VM i fjor. Foto: NTB scanpix

John-Ivar Langtinn var øyenvitne til hendelsen. Han er bestemt på at det ikke var en ulykke.— Dette var gjort med vilje. Bilen girte ned og stakk av etterpå. Det er galskap, sier Langtinn.

Han beskriver det som skjedde:

— Syklisten kom bortover Osloveien mot Sentrum da en Opel Astra stasjonsvogn - ført av en mann i 50-60-årene - kom kjørende altfor fort, sier Langtinn.

- Måtte hive seg i bakken

Øyenvitnet John-Ivar Langtinn mener hendelsen var med fullt overlegg Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

Han forteller at bilen ikke kjørte forbi syklisten, men la seg på innsiden av henne — på høyre side.- Han bråbremset, og hun måtte hive seg i bakken for ikke å havne i en alvorlig ulykke. Hun var i store smerter. Vi hørte hylinga, sier Langtinn, som ringte politiet.

Han kjente igjen Gotaas Johnsen.

— Jeg håper politiet finner denne mannen og tar fra ham førerkortet. Husk at dette er OL-håpet til Norge. Mannen hennes kom og hentet henne, rett etter det som skjedde, sier Langtinn.

Den sølvfargede bilen som politiet leter etter, er av merket Opel Astra. Føreren er «godt voksen», opplyser operasjonslederen.

— Vi ønsker tips om dette kjøretøyet, sier Handegard.