Ulykken oppsto 65 kilometer ut i den fjerde etappen i rittet Belgium Tour, da to motorsykler krasjet.

Det var TV 2 som omtalte saken først av norske medier.

Ifølge den belgiske avisen Hot Nieuwsblad gikk det verst utover Lotto Soudal-rytteren Stig Broeckx som etter rapportene ligger i koma. Belgieren har også vært involvert i lignende episoder tidligere. I februar ble Broeckx påkjørt av en legemotorsykkel.

Nettstedet Sporza skriver at 11 av de 19 som var innblandet i velten er fraktet til sykehus.

Kristoffer Skjerping var én av to nordmenn som stilte fra start i Belgia. Han var også involvert i velten. ARKIVFOTO: Tor Høvik

Ifølge TV 2 var de norske rytterne Vegard Breen og Kristoffer Skjerping med i rittet, og sistnevnte var involvert i velten, men slapp unna med mindre skader.– Jeg så at mange gikk ned i velten, slik det pleier å gjøre. Jeg kjørte gjennom og snakket med andre for å finne ut hva som skjedde. Jeg hørte på radio at rittet ble nøytralisert. Jeg sjekket rundt for å høre hvordan det hadde gått med mine nærmeste venner. Skjerping er kjørt til sykehus, men det skal bare være snakk om skrubbsår. Det er godt å høre, sier Breen til TV 2. Videre forteller syklisten at han kjenner Broeckx, som etter rapportene er hardt skadet etter sammenstøtet.

— Jeg ble satt ut mer enn jeg hadde trodd. Det er rart. Man sykler jo sammen i feltet, men det blir noe ekstra når man kjenner dem. Da vi hørte at han var skadet, var det helt uaktuelt å sykle videre. Det stod hele feltet bak. Da beskjeden kom, ble det en trist tur tilbake til hotellet, sier Breen.

Litt senere på ettermiddagen skrev Kristoffers Skjerpings samboer Miriam Bjørnsrud på Twitter at alt var bra med den norske syklisten.

— Kristoffer er like hel etter velten i Belgia. En del skrubbsår og en forslått albue, skrev hun.

2016 har vært et dramatisk år for sykkelsporten, preget av flere ulykker. I vinter døde belgiske Antoine Demoitié av skadene han fikk da han ble påkjørt av en motorsykkel i sykkelklassikeren Gent-Wevelgem.